Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Uskoro zvučna signalizacija na semaforima

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je danas posjetio Regionalno udruženje slijepih i slabovidih u Bijeljini i sa ženskim članovima Udruženja razgovarao o potrebama sugrađana sa oštećenim vidom i mogućim načinima da se umanje problemi sa kojim se suočavaju.

U razgovoru sa Gradonačelnikom, članice Udruženja su istakle da su teškoće prilikom zaposlenja, egzistencijalni problemi zbog hendikepa koji imaju, malih primanja, kao i arhitektonske barijere i bahati vozači koji parkiraju vozila na trotoarima neki od najvećih izazova s kojima se svakodnevno susreću.

Ovom prilikom gradonačelnik Mićić je najavio da će na semaforima u Bijeljini u narednim sedmicama biti postavljena zvučna signalizacija koja u velikoj mjeri olakšava kretanje pješacima sa oštećenim vidom, kao i da će tražiti od Komunalne i Saobraćajne policije da revnosnije reaguju u slučajevima nepropisnog parkiranja. Takođe, Gradonačelnik je odobrio jednokratnu novčanu pomoć za dvadeset najugroženijih članica Udruženja i najavio da će Gradska uprava dati podršku svim inicijativama koje Udruženje samostalno ili u okviru Koalicije "Kolosi" bude upućivalo nadležnim republičkim organima u cilju sistemskog rješenja problema slijepih i slabovidih osoba.

- Ljudi okupljeni u ovom Udruženju su dostojanstveni i hrabro se nose sa teškoćama koje im je život donio. Gradska uprava sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da im pomogne da te teškoće prevaziđu, uključujući i redovnu isplatu raznih vrsta novčanih pomoći na koje imaju pravo. To je naša zakonska, ali i moralna obaveza i tako će biti i u budućnosti, obećao je gradonačelnik Mićić.