Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OBAVJEŠTENjE O ZABRANI SAOBRAĆAJA 11. I 12. MAJA U BIJELjINI



REPUBLIKA SRPSKA
GRAD BIJELjINA
GRADONAČELNIK
Gradska uprava Grada Bijeljina
Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i
zaštitu životne sredine
 
Broj: 02/3-37-1-1066/24
Datum: 29.04.2024. godine
 
Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljine rešavajući po zahtjevu Srpskog pjevačkog društva "Srbadija" iz Bijeljina, a u stvari ograničenja saobraćaja na gradskim ulicama, na osnovu na osnovu člana 6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske („Sl. glasnik Republike Srpske“, broj: 63/11), člana 190. Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik Republike Srpske, br. 13/02, 87/07, 50/10 i 66/18), donosi
 
 
R J E Š E Nj E
 
kojim se za potrebe nesmetanog i bezbjednog organizovanja tradicionalnog XXIII horskog festivala "Majske muzičke svečanosti" u Sokolskom domu, Sabornom Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, Muzeju Semberija i Centru za kulturu "Semberija"
 
 
Privremeno ZABRANjUJE saobraćaj za sve vrste vozila, u Bijeljini u ulicama:
 
  • Vojvode Stepe, u periodu od 09:00 do 17:00 časova za dane 11. i 12. maj 2024. godine (subota i nedelja).
 
  • Vuka Karadžića  (dio ulice od raskrsnice sa ul. Nikole Tesle do raskrsnice sa ul. Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića), za dan 11. maja u periodu od 10:00 do 20:00 časova i za dan 12. maja u periodu od 12:00 do 21:00 časova.
 
  • Knez Ive od Semberije (dio ulice od raskrsnice sa ul. Karađorđeva i Vojvode Stepe do raskrsnice sa ul. Jovana Dučića), za dan 10. maja u periodu od 18:30 do 21:00 časova.
 
Privremeno se odobrava zauzeće javnog vanuličnog parkirališta kod Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Ulici Jovana Dučića, za dane 11. i 12. maj u periodu od 08:00 do 20:00 časova.
 
Privremene zabrane će se označiti odgovarajućim saobraćajnim znacima.
 
Sprovođenje zabrane saobraćaja definisane ovim rješenjem vrše pripadnici MUP-a Policijske stanice za BS-a.
 
Organizator skupa, Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine, obavezuje se da privremeno zauzetu ulicu kao i parkiralište nakon završetka manifestacije, a prije puštanja u javni saobraćaj, očistiti od smeća (limenke, plastične flaše i boce, papira i plakata i dr.)
 
Obavještenje o zabrani i izmjenjenom režimu odvijanja saobraćaja saopštiti putem sredstava javnog informisanja.
 
Žalba ne odlaže izvršenje rješenja.
 
O b r a z l o ž e nj e
 
Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljina obratilo se sa zahtjevom da se obezbjedi nesmetano i bezbjedno organizovanje tradicionalnog XXIII-og horskog festivala "Majske muzičke svečanosti" u Sokolskom domu, Sabornom Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, Muzeju Semberija i Centru za kulturu "Semberija".
 
Zahtjevom je tražena zabrana saobraćaja u ulicama Vojvode Stepe, dijelu ulice Vuka Karadžića, dijelu ulice Knez Ive od Semberije kao i privremeno zauzeće javnog vanuličnog parkirališta kod Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Ulici Jovana Dučića za potrebe parkiranja autobusa kojima će horovi doputovati.
 
Da bi se povećala bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno učesnika manifestacije, određena je privremena zabrana saobraćaja kao u dispozitivu ovog rješenja.
 
Sprovođenje i kontrolu zabrane saobraćaja definisane ovim rješenjem vodiće pripadnici MUP-a Policijske stanice za BS-a.
 
Obavještenje o zabrani i izmjenjenom režimu odvijanja saobraćaja saopštiti putem sredstava javnog informisanja.
 
Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu saobraćaja i veza Banja Luka u roku od 15 dana od dana prijema rješenja, a putem ovog organa pismeno ili usmeno na zapisnik i taksira se sa 10,00 KM Republičke administrativne takse.
 
 
 
              OBRAĐIVAČ                                                   P.O. GRADONAČELNIKA
 
Zoran Stevanović, dipl.inž.saobr.                 Bogdan Tadić, mast.inž.elektr. i računar.