Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OBAVJEŠTENjE O ZABRANI SAOBRAĆAJA 10. MAJA U BIJELjINI



REPUBLIKA SRPSKA
GRAD BIJELjINA
GRADONAČELNIK
Gradska uprava Grada Bijeljina
Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i
zaštitu životne sredine
Broj: 02/3-37-1-1067/24
Datum: 29.04.2024. godine
 
Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljina, rešavajući po zahtjevu Gradske boračke organizacije Bijeljina, a u stvari ograničenja saobraćaja na gradskim ulicama, na osnovu člana 6. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske („Sl. glasnik Republike Srpske“, broj: 63/11), člana 190. Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik Republike Srpske, br. 13/02, 87/07, 50/10 i 66/18), donosi
 
R J E Š E Nj E
 
kojim se za potrebe nesmetanog obilježavanja DANA SEMBERSKIH RATNIH JEDINICA, DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE I DAN 3. PEŠADIJSKOG REPUBLIKA SRPSKA PUKA, određuje ZABRANA SAOBRAĆAJA za sve vrste vozila po sledećem redosledu:
 
Zbog prolaska stroja vojnika od Kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" (kapija kod Vanekovog mlina) do Centralnog spomenika poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, te služenja parastosa i polaganja vijenaca poginulim borcima, zabranjuje se saobraćaj u sledećim ulicama:
 
1. ul. Srpske dobrovoljačke garde,
2. ul. Trg Đenerala Draže Mihajlovića,
3. ul. Meše Selimovića,
4. ul. Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića,
5. ul. Vuka Karadžića (cijela ulica).
 
Zabrane u navedenim ulicama će se prekidati kako bude završen prolaz stroja vojnika kroz njih. Zabrana je privremena i traje na dan 10.05.2024. godine od 10:00 časova, pa sve do prolaska stroja vojnika, a najkasnije do 10:45 časova. Zabrana saobraćaja u ulici Vuka Karadžića (oba smijera) na dan 10.05.2024. godine trajaće u periodu od 10:00 časova do 11:30 časova odnosno do završetka manifestacije
 
Zabrana saobraćaja iz dispozitiva ovog Rješenja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i Programom proslave.
 
Obavještenje o zabrani i izmjenjenom režimu odvijanja saobraćaja saopštiti putem sredstava javnog informisanja.
 
Sprovođenje i kontrolu zabrane saobraćaja definisane ovim rješenjem vodiće pripadnici MUP-a Policijske stanice za BS-a.
 
Žalba ne odlaže izvršenje rješenja.
 
O b r a z l o ž e nj e
           
Dana 10.05.2024. godine Gradska boračka organizacija iz Bijeljine, obilježiće DAN SEMBERSKIH RATNIH JEDINICA, DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE I DAN 3. PEŠADIJSKOG REPUBLIKA SRPSKA PUKA. Tim povodom, planiran je prolazak stroja vojnika od Kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" (kapija kod Vanekovog mlina) do Centralnog spomenika na Trgu kralja Petra I Karađorđevića gdje je organizovan parstos i polaganje vijenaca poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.
 
Zbog učešća velikog broja građana i povećanja bezbijednost svih učesnika u saobraćaju a posebno pješaka, zvanica i gostiju, dana 25.04.2024. godine pod brojem 02/3-1067/24, organizator je podnio zahtjev za privremenu zabranu saobraćaja u gradskim ulicama.
 
Na osnovu izloženog, uzimajući u obzir dosadašnja iskustva odlučeno je kao u dispozitivu ovog rješenja.
 
Zabrana saobraćaja navedena u Rješenju može se mijenjati da bi se ukladila sa konkretnim potrebama i programom javnog skupa.
 
Sprovođenje i kontrolu zabrane saobraćaja definisane ovim rješenjem vodiće pripadnici MUP-a Policijske stanice za BS-a.
 
Obavještenje o zabrani i izmjenjenom režimu odvijanja saobraćaja saopštiti putem sredstava javnog informisanja.
 
Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu saobraćaja i veza Banja Luka u roku od 15 dana od dana prijema rješenja, a putem ovog organa pismeno ili usmeno na zapisnik i taksira se sa 10,00 KM Republičke administrativne takse
 
 
              OBRAĐIVAČ                                                                        P.O. GRADONAČELNIKA
 
Zoran Stevanović, dipl.inž.saobr.                 Bogdan Tadić, master inž. elektr. i računar.