Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Priznanja zaslužnim ženama

U Bijeljini su, povodom Međunarodnog dana žena, po prvi put uručena gradska priznanja „Zaslužna žena“ književnici Ljiljani Lukić, novinaru i aktivisti za prava žena Radmili Žigić i predsjednici Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls“ Tanji Milinković. Priznanja je uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da dobitnice na osnovu svog rada i djelovanja prethodne godine predstavljaju oličenje ženskog doprinosa razvoju i promociji Grada, kao i unapređenju ravnopravnosti polova:

One su uspjele da se, pored redovnih porodičnih obaveza, uspješno bave i drugim aktivnostima i tako ovaj Grad učine humanijim i uspješnijim. Vjerujem da će ove tri žene biti primjer i ostalim ženama u Bijeljini da se više angažuju na napretku svoje zajednice, jer svakom društvu je potrebno da svi njegovi dijelovi zauzmu svoje mjesto u tom procesu, uz poštovanje specifičnosti svakog od njih, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Dobitnice priznanja su istakle da će im to biti vjetar u leđa da se još istrajnije posvete poboljšanju položaja žena u društvu.

Ideja o ustanovljenju priznanja „Zaslužna žena“ je nastala u okviru neformalne grupe „Ženski lobi“, a podržao ju je gradonačelnik Mićić kao dio nastojanja Gradske uprave da podrži politiku rodne ravnopravnosti.