Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Popust za Semberce na Zlatiboru

Turisti sa područja Grada Bijeljina će imati popust od pet do dvadeset odsto na smještaj i usluge u hotelima "Palisad", "Idila", "Mir", Specijalnoj bolnici "Čigota", Odmaralištu "Dunav", Konačištu TO "Zlatibor", Porodičnom hostelu "Zlatibor", Apartmanskom naselju "Kraljevi konaci", Apartmanima "Bohemia" i "Bohemia cetar", kao i u vilama "Pina" i "Vidikovac". Ove pogodnosti za turiste iz Bijeljine su, između ostalog, predviđene Protokolom o saradnji između Turističke organizacije "Zlatibor" i Grada Bijeljina koji su danas u Bijeljini potpisali direktor TO "Zlatibor" Arsen Đurić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Protokolom je, takođe, dogovoreno da TO "Zlatibor" i Grad Bijeljina sarađuju na promociji turističke ponude zlatiborskog kraja na teritoriji Grada Bijeljina, odnosno, turističke ponude Semberije na Zlatiboru, kao i podrška u obrazovanju i obuci turističkih radnika u Gradu Bijeljina.

Prilikom potpisivanja Protokola, istaknuto je da postoji obostrana zainteresovanost za saradnju u oblasti turizma:

- Grad Bijeljina je prethodnih godina postao značajna turistička destinacija, ali još uvijek ima prostora za unapređenje kvaliteta u ovoj oblasti. Zlatiborci imaju ogromno iskustvo u turističkoj privredi i od njih možemo mnogo da naučimo, pa vjerujem da će saradnja oko koje smo se danas dogovorili biti na obostranu korist, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

- Zlatibor svake godine bilježi rast broja gostiju, a među njima je sve više i turista iz Republike Srpske, odnosno Bijeljine. Gosti iz Bijeljine nikad neće biti stranci na Zlatiboru, istakli su predsjednik TO "Zlatibor" Arsen Đurić i predstavnik menadžmenta hotela "Palisad" Katarina Cicović.