Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Grad podržava mlade entuzijaste

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić juče je posjetio omladinu u mjesnoj zajednici Ledinci i sa njima razgovarao o mogućnostima da se javna površina u ovoj MZ, sa koje su omladinci samonicijativno uklonili građevinski šut i korov, osposobi za rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima.

Akciju uređenja ovog dijela svoje mjesne zajednice započela je prošle godine neformalna grupa omladine i za nekoliko mjeseci zapušteni prostor zatrpan šutom su pretvorili u čistu livadu. Akciju omladinaca su manjim radovima i donacijama podržali Gradska uprava, nekoliko preduzeća i pojedinaca. Za izgradnju sportskih terena potrebna finansijska sredstva koja mladi Ledinčani ne mogu da obezbijede, pa su se obratili Gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi za pomoć.

Uz pohvale za dobru organizaciju i entuzijazam ovih mladih ljudi, gradonačelnik Mićić je najavio da će Gradska uprava, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da ih podržava u njihovim nastojanjima da uljepšaju svoj dio grada. Prema Gradonačelnikovoj najavi, prvo će zemljom biti popunjeni niži  niži dijelovi terena, da se ne bi stvarale bare, a zatim će, u skladu sa regulacionim planom, biti asfaltiran jedan rukometni ili košarkaški teren.

- Naravno da nećemo na tome stati - stanovnicima ovog naselja je, pored sportskih terena, potrebna modernizacija i proširenje urbane infrastrukture. Ovdje vidimo da postoji volja i energija kod ljudi da stvaraju ljepše uslove za život, pa vjerujem da će Gradska uprava i mještani uspjeti u namjeri da Ledinci budu primjer uspješne i složne mjesne zajednice, istakao je Mićić.