Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ODLUKA O RASPISIVANjU JAVNOG POZIVA ZA ZAJEDNICE ETAŽNIH VLASNIKA ZA SUFINANSIRANjE IZGRADNjE DJEČIJIH IGRALIŠTA NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA




Na osnovu člana 82. stav 3. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16, 36/19 i 61/21) i člana 71. Statuta Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“ broj: 9/17), Gradonačelnik  Grada Bijeljina donosi:
 
ODLUKU
O RASPISIVANjU JAVNOG POZIVA ZA ZAJEDNICE ETAŽNIH VLASNIKA ZA SUFINANSIRANjE IZGRADNjE DJEČIJIH IGRALIŠTA NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA
 
 
  1. PREDMET ODLUKE
Gradonačelnik Grada Bijeljina donosi Odluku o  raspisivanju  javnog poziv   za zajednice etažnih vlasnika za sufinansiranje izgradnje dječijih igrališta.  
Sufinansiranje se odnosi na nabavku i ugradnju sprava za opremanje dječijih igrališta na zemljištu u sklopu zajednica etažnih vlasnika.
            Za realizaciju ove odluke i  javni poziv u budžetu grada Bijeljina za 2024. godinu obezbjeđena su finansijska sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, u okviru budžetskih sredstava Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, na budžetskoj poziciji 415200 SA 4 Grantovi za izgradnju dječijih igrališta u ZEV.
 
 
  1. CILj ODLUKE
Osnovni cilj odluke o raspisivanju javnog poziva jeste pružanje finansijske podrške registrovanim zajednicama etažnih vlasnika za izgradnju dječijih igrališta kroz nabavku i ugradnju sprava kako bi se uredila i opremila dječija igrališta, a što za krajnji cilj ima uređeniji prostor oko stambenih zgrada i poboljšanje kvaliteta života najmlađih sugrađana-djece u stambenim zgradama.
 
  1. USLOVI  JAVNOG  POZIVA
Na javni poziv za sufinansiranje izgradnje dječijih igrališta mogu se prijaviti   zajednice etažnih vlasnika  registrovane kod Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljina.
Na javni poziv se  mogu javiti takođe dvije ili više registrovanih zajednica etažnih vlasnika koje planiraju da izgrade zajedničko dječije igralište, ukoliko se radi o stambenim zgradama/zajednicama koje su funkcionalno povezane i predstavljaju jednu funkcionalnu cjelinu.
     Zajednice etažnih vlasnika koje žele da se prijave na javni poziv treba da dostave sledeću dokumentaciju:
  1. Rješenje o registraciji zajednice etažnih vlasnika izdato od strane Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljina (kopija),
  2. : ukoliko prijavu podnose dvije ili više zajednice etažnih vlasnika zajedno, svaka mora dostaviti rješenje o registraciji),.
 
  1. Odluku skupštine stanara zajednice etažnih vlasnika potpisanu od najmanje 2/3 etažnih vlasnika od ukupnog broja etažnih vlasnika, kojom se potvrđuje:
-da su upoznati sa javnim pozivom za sufinansiranje izgradnje dječijih igrališta,
-da su upoznati sa predračunskom vrijednošću nabavke opreme i ugradnje izdate od strane pravnog lica ili samostalnog preduzetnika registrovanog za tu djelatnost;
-da su na skupštini stanara donijeli odluku o izboru izvođača/ pravnog lica ili preduzetnika koji će izvršiti ugradnju opreme, odnosno izgraditi dječije igralište u skladu sa predračunom;
- da će dobijena sredstava iskoristi u skladu sa javnim pozivom.
  • :ukoliko prijavu podnosi dvije ili više zajednica etažnih vlasnika zajedno, potrebno je da svaka zajednica etažnih vlasnika dostavi odluku svoje skupštine stanara kojom potvrđuje naprijed navedene činjenice i dodatnu odluku o saglasnosti da prijavu na javni poziv podnesu zajedno sa drugom zajednicom etažnih vlasnika, te da navedu koja zajednica etažnih vlasnika je nosilac aktivnosti i na račun koje zajednice će se uplatiti novčana sredstva i u kojem iznosu, ukoliko ispune uslove javnog poziva.
 
  1. Predmjer i predračun troškova za nabavku opreme i ugradnju za opremanje dječijeg igrališta, ovjeren od strane pravnog lica koje je registrovano za prodaju i ugradnju opreme za dječija igrališta, ili registrovanog preduzetnika koji se bavi tom djelatnošću. Ukoliko je pribavljeno više predmjera/ predmjer za nabavku opreme i predmjer za ugradnju opreme, potrebno je da svi budu ovjereni (potpisano i pečatirano)
 
  1. Kopija žiro računa od Zajednice i izvod iz banke kao dokaz da je Zajednica etažnih vlasnika/Zajednice etažnih vlasnika koje su se prijavile na Javni poziv za sufinansiranje radi izgradnje dječijeg igrališta, obezbjedila minimalno 50% vrijednosti sredstava iz dostavljenog predmjera i predračuna, a koji se odnosi na nabavku i ugradnju opreme za dječije igralište,
 
  1. Kopija lista nepokretnosti/ posjedovnog lista ili zemljišno knjižnog izvadtka/ iz kojeg se vidi da zemljište oko zgrade na kojoj će se graditi dječijeg igralište, predstavlja vlasništvo etažnih vlasnika u toj stambenoj zgradi, odnosno da predstavlja njihovu zajedničku svojinu.
 
 
 
  1. NAMJENA SREDSTAVA
Bespovratna sredstva su namjenjena za nabavku i ugradnju opreme za dječija igrališta. Bespovratna sredstava nisu namjenjena za uređenje prostora oko Zajednice etažnih vlasnika/ ozelenjavanje, postavljanje rampi, stubića, iscrtavanje parking prostora, i drugo.
 
 
 
  1. FINANSIJSKI OKVIR
U cilju izgradnje dječijeg igrališta, Grad Bijeljina dodjeljuje iznos u visini od 50% od ukupne vrijednosti robe i radova koji su planirani za izgradnju dječijeg igrališta, maksimalno do 5.000,00 KM po zajednici etažnih vlasnika.
Ukoliko se na javni poziv prijave dvije ili više zajednica etažnih vlasnika zajedno, maksimalan iznos odobrenih sredstava ne može biti veći od 50% ukupne vrijednosti robe i radova, odnosno maksimalno do 8.000,00 KM.
 
 
 
  1. NAČIN DOSTAVLjANjA PRIJAVA, KOMISIJA ZA IZBOR, POSTUPAK IZBORA PO JAVNOM POZIVU
Komisija za utvrđivanje rang  liste zajednice etažnih vlasnika koji ispunjavaju uslove javnog poziva, biće imenovana od strane Gradonačelnika, nakon objavljivanja javnog poziva.
Prijava potpisana i ovjerena od strane predsjednika Zajednice etažnih vlasnika , zajedno sa sa svom potrebno dokumentacijom šalje se preporučenom pošiljkom na adresu  Gradske uprave Grada Bijeljina,
       Trg Kralja Petra 1 Karađorđevića,
        76300 Bijeljina,
ili predajom na pisarnicu na navedenoj adresi.
 
Obrazac prijave se može preuzeti na zvaničnom sajtu grada Bijeljina.
 
 
Ukoliko prijavu podnose dvije ili više zajednica etažnih vlasnika zajedno, potrebno je navesti tražene podatke za obje zajednice etažnih vlasnika.
 
Prijave se dostavljaju u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom „Prijava na javni poziv za zajednice etažnih vlasnika za sufinansiranje izgradnje dječijih igrališta-NE OTVARATI“.
 
Prijave koje nisu dostavljene na naprijed navedeni način neće se razmatrati.
 
-Komisija će uzeti u obzir potpune i blagovremeno dostavljene prijave.
-Nakon razmatranja dostavljenih prijava, Komisija će izvršiti obilazak zajednica etažnih vlasnika koje ispunjavaju uslove javnog poziva, nakon čega će biti sačinjena  lista zajednica etažnih vlasnika koje ispunjavaju uslove javnog poziva, i utvrđen iznos odobrenih finansijskih sredstava u skladu sa javnim pozivom.
-Zajednice etažnih vlasnika koje su se prijavile na Javni poziv imaju pravo prigovora Gradonačelniku na objavljenu listu u roku od 5 (pet) dana od objavljivanja na zvaničnoj stranici Grada.
-Ukoliko se prijavi veliki broj zajednica etažnih vlasnika, koje ispunjavaju uslove javnog poziva, prijave će se realizovati redosledom kako su pristizale, do utroška sredstava koja su budžetom Grada Bijeljina predviđena za ovu namjenu.
 
Gradonačelnik grada Bijeljina će sa Zajednicama etažnih vlasnika koje su ispunile uslove javnog poziva, nakon isteka roka za prigovor na objavljenu rang listu i formiranja konačne rang liste odobrenih zajednica, zaključiti Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za izgradnju dječijih igrališta.
Nakon utroška odobrenih finansijskih sredstava za izgradnju dječijih igrališta, Zajednice etažnih vlasnika kojima su odobrena finansijska sredstva su dužne da obavijeste Komisiju o izgrađenom igralištu-PISMENIM PUTEM, te da dostave fakture/račune kao dokaz o utrošenim sredstvima za predviđenu namjenu, a nakon čega će Komisija izvršiti obilazak izgrađenih igrališta, o čemu će sačiniti zapisnik.
Ukoliko Komisija utvrdi nepravilnosti i nezakonitosti u pogledu trošenja finansijskih sredstava koja su odobrena u skladu sa javnim pozivom, zadržava mogućnost traženja povrata odobrenih sredstava.
Javni poziv ostaje otvoren 30 (tridesest) dana od dana objavljivanja na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina.
 
       Broj: 02-014-1-1777/24
       Bijeljina,                                                                                                 GRADONAČELNIK
       Datum, 12.08.2024. godine                                   
                                                                                                              
                                                                                                                           Ljubiša Petrović
 
 
 
ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВУ 38.5KB