Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Potpisani ugovori sa organizacijama od opšteg interesa



Nakon provedene procedure Javnog poziva, na koju se odazvalo 18 udruženja, Komisija za utvrđivanje statusa udruženja od javnog interesa, održala je tri sastanka i jedan intervju sa predstavnicima udruženja kako bi razmotrila pristigle prijave, nakon čega je upriličeno potpisivanje ugovora sa 17 udruženja, koja su ispunila propisane uslove. Na ovaj način biće raspodijeljeno 240.000 konvertibilnih maraka planiranih budžetom za ovu godinu, što je za oko 60.000KM više nego prošle godine. Ugovori će imati rok važenja od četiri godine.
- Tri od ovih 17 udruženja su po prvi put dobila status udruženja od javnog interesa, a imamo i tu novinu da su ovi ugovori produžene trajnosti, za razliku od ranije prakse gradske administracije da se ovakvi Javni pozivi raspisuju svake godine iznova - istakao je Gradonačelnik Ljubiša Petrović i dodao da očekuje da se ovim podigne nivo kvaliteta rada ovih udruženja.
Sa današnjeg sastanka poručeno je da se Bijeljina uvijek ponosila radom svog civilnog sektora, zbog čega je najavljeno proširenje mreže saradnje i uvođenje novih projektnih aktivnosti između Grada i ovih udruženja.
Tanja Milinković, izvršni direktor Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls“ rekla je da će stečeni status organizacije od javnog interesa za Grad sigurno pomoći Udruženju u daljem djelovanju pri iznalaženju dodatnih sredstava od inostranih donatora, ali i osnažiti veze i saradnju koju je Udruženje imalo sa Gradom do sad. 
- Naše udruženje okuplja socijalno isključenu i višestruko diskriminisanu grupaciju stanovnika koji, nažalost, još uvijek nisu ravnopravni članovi društva, zato ćemo i dalje nastojati da zajednički donosimo sistemska rješenja ovog problema - zaključila je Milinković.
Sredstva planirana u budžetu Grada Bijeljina za finansiranje projekata raspodjeljuju se u skladu sa Odlukom o postupku za dodjelu i prestanak statusa i raspodjelu sredstava udruženjima od javnog interesa za Grad Bijeljina  sljedećim udruženjima:
- GO Crvenog krsta Bijeljina
- Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina „Kolosi“
- SPKD „Prosvjeta“ GO Bijeljina
- BZK „Preporod“ Bijeljina
- SPD „Srbadija“ Bijeljina
- DDDK „Zdravlje“ Bijeljina
- Udruženje penzionera Grada Bijeljina
- Gradska skupština SUBNOR-a Bijeljina
- Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina „RUAB“
- Radio klub „Iskra“ Bijeljina
- Udruženje inovatora regije Bijeljina
- Udruženje Slovaka Semberije „Juraj Janošik“
- Udruženje potrošača „Zvono“
- Udruženje „Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin“
- Centar za obrazovnu tehnologiju RS
- Društvo srpskih domaćina - Odbor za Semberiju
- Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“ Bijeljina