Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

POZIV GRAĐANIMA DA UČESTVUJU U PRIPREMI PANTELINSKE TRPEZE



Prethodne godine Grad Bijeljina je prvi put organizovao slavsku trpezu za građane nakon lomljenja slavskog kolača na platou ispred Gradske uprave, čime je ne samo učinio svečanijim Dan Svetog Pantelejmona, već je i majstorima keteringa omogućio da prikažu svoje kulinrsko umijeće i osvoje vrijedne nagrade.
 
Cijeneći prošlogodišnje pozitivne reakcije, Grad Bijeljina će i ove godine upriličiti slavsko posluženje za građane, pa poziva sugrađane da 9. avgusta ove godine ponovo učestvuju u organizaciji „Pantelinske trpeze“ i pripreme posnu hranu, prilagođenu ljetnim uslovima.
 
Ovaj događaj biće takmičarskog karaktera, a stručni žiri će u jednoj kategoriji ocjenjivati najvrjednije ruke koje su napravile najobilniju trpezu, u drugoj kategoriji će biti ocjenjivan ukus pripremljene hrane, dok će u trećoj kategoriji mjerilo biti vizuelni sadržaj štandova koji će biti postavljeni na platou ispred Gradske uprave, nakon lomljenja slavskog kolača. Za po tri prvoplasirana učesnika u sve tri kategorije obezbijeđene su novčane nagrade, a spremljena hrana biće dio posluženja za učesnike litije i prisutne građane.
 
Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti na broj telefona 055 233 170 od 7.00 do 15.00 časova ili na adresu elektronske pošte: [email protected] do 5. avgusta 2024. godine.