Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINO, DJECA TI SE RAĐALA




Gradski park danas je sijao najljepšim sjajem zbog velikog broja posjetilaca ovogodišnje Konferencije beba, pogotovo onih najmlađih. Ova manifestacija je održana po 17. put pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“. Ukupno je prijavljeno 119 učesnika, a u Predsjedništvo beba za 2024. godinu izabrane su najmlađa beba Mihajlo Ristanović, najstarija beba Darko Nedić, najmlađi blizanci Mia i Mihajlo Ćirić i Andrea Daraban - beba sa najviše braće i sestara, kao peto dijete u porodici.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović naglasio je da je ovo jedan od najljepših događaja u gradu, jer promoviše najdragocjenije što jedno društvo ima.

- Najljepše i najvrednije što imamo su dječica, odnosno, porodica u cjelini. Ovogodišnja Konferencija beba znači veliku sreću i radost, kao događaj koji na najbolji način promoviše zdravu natalitetnu politiku, druženje i radost - rekao je Petrović i podsjetio da, nakon prva tri besplatna pokušaja vantjelesne oplodnje, koje finansira Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Grad Bijeljina četvrti i svaki sledeći pokušaj, finasijski pomaže sa 4.000 KM. Takođe, za prva tri pokušaja vantjelesne oplodnje, Grad bračnim parovima pomaže sa 1.500 KM za dodatne troškove.

- Bijeljina je lider u Srpskoj i po pojedinačnim iznosima, za subvencije za novorođenu djecu, a uspostavili smo i subvenciju za boravak djece u privatnim vrtićima. Tu smo i za kupovinu školskog pribora i udžbenika, kako bismo rasteretili porodične budžete, a tu su i ostale subvencije za naše mlade i najmlađe, sve uz poruku “Bijeljino i Republiko Srpska, djeca vam se rađala”, zaključio je ovom prilikom je Petrović.