Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Održana prodajna izložba radova sa Pantelinske dječije umjetničke radionice



Početkom mjeseca Bijeljina je još jednom pokazala da je dio svijeta, te na jedan poseban način iskazala podršku djeci i obilježavanju Dječije nedjelje.

Da je Bijeljina grad koji ulaže u budućnost osluškujući ideje svojih sugrađana, pokazala je i prodajna izložba radova nastalih tokom trajanja Pantelinske dječije umjetničke radionice. Najmlađi su bili autori brojnih slika na kojima su, svako iz svog ugla, pokazali kako vide Bijeljinu i Semberiju i njihove najupečatljivije simbole.

Sugrađani, ali i brojni privredni subjekti, su pokazali da poštuju umjetnost i talenat najmlađih kupivši slike sa radionice.

Budžet od prodaje slika na licu mjesta iznosi 1370 KM, dok je realizacija kupovine uplatom na odgovarajući bankovni račun rezultirala cifrom od preko 2.000 KM.

Osim Kabineta gradonačelnika, važno je pomenuti brojne privredne subjekte koji su kupili neki od radova u Galeriji Centra za kulturu "Semberija" - Modosoro d.o.o, Bodaxco impex d.o.o, Sloboprom d.o.o, Advokstska kancelarija Stojanović, Etno-selo Stanišići, Konto prom, Pixel - Borjan Divljanović, PGP Graditelj, Građapromet d.o.o, Likos Balkan metal d.o.o.

Akciji kupovine dječijih umjetničkih djela pridružili su se i Eparhija zvorničko-tuzlanska i Udruženje žena „Svjetlost“ iz Ugljevika.

Osim promovisanja talentovanih mladih sugrađana, izložba je imala još jedan veliki cilj - sva prikupljena novčana sredstva biće usmjerena ka budžetu predviđenom za izgradnju novih igrališta u našem gradu koje će, kao glavni finnsijer, podržati Grad Bijeljina.

Djeca su, tokom ovog događaja, glasala i odlučila da prvo igralište bude izgrađeno na lokaciji Račanska 12, a zatim na prostoru iza tzv. bijelih zgrada, gdje bi, potencijalno, mogao biti izgrađen skejt-park. Prema glasovima najmlađih, treća lokacija za dječije igralište je na prostoru koji pripada  školi „Knez Ivo od Semberije“, a bez novog igrališta neće ostati ni lokacija Bogdanovića plac.