Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SARAJEVO BIZNIS FORUM



 Proteklu nedjelju je u Sarajevu održana Međunarodna investiciona konferencija „Sarajevo Biznis Forum“ na kojoj su učestvovali brojni politički i poslovni lideri iz regiona i svijeta. Glavna tema ovogodišnjeg Foruma je nosila naziv “Perspektiva za region” odnosno mogućnost proizvodnih kapaciteta evropskih kompanija u BiH.
 
Na „Sarajevo Biznis Forumu“ gradonačelnik Ljubiša Petrović i potpredsjednik Skupštine Mustafa Gradaščević održali su prezentaciju i ostvarili značajne kontakte za Grad Bijeljinu, naglašavajući da je prezentacija Grada i privlačenje stranih i domaćih investitora, a sve u cilju održivog razvoja, zapošljavanja ljudi i sprečavanja stalnog odlaska mladih.
 
„U narednom periodu će uslijediti niz obostranih posjeta i pregovora, intenzivno ćemo raditi na dovođenju investitora u Semberiju.
Značajni kontakti, među kojima izdvajam susret sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, zatim smo razgovarali sa gospodinom Husejnom Kansuom koji je jedan od prvih saradnika turskog predsjednika Erdogana, sa guvernerom i delegacijom iz pokrajine Melaka u Maleziji, sa delegacijama iz Bahreina, Makedonije, predstavnicima Evropske investicione banke za BiH i mnogim drugim predstavnicima političke i privredne scene iz cijelog svijeta. Hvala našem domaćinu, Saši Mijatoviću, rukovodiocu BBI filijale u Bijeljini“, rekao je Petrović.
 
Gradonačelnik je dodao da Bijeljina ima odličan geostrateški položaj, bogat turistički potencijal, plodnu žitnicu, geotermalne vode, sve preduslove da bude lider u regionu u mnogim oblastima, a sa druge strane je nekoliko hiljada nezaposlenih, minimalno stranih investicija i pokrenutih privrednih projekata što se mora promijeniti.
 
„Jedini način da u tome uspijemo jeste da stvaramo kontakte, promovišemo naš kraj na najbolji mogući način istovremeno ističući naše resore i potencijale, stvarati sredinu sa nultom stopom kriminala i korupcije i uspostavljati otvorenu saradnju na svim nivoima“, zaključio je Petrović.