Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Za bolju komunikaciju između mjesnih zajednica i Gradske uprave

Mjesnim zajednicama Donje Crnjelovo, Janja, Ledinci, Ljeskovac, Suvo Polje i „Vuk Karadžić“ juče je uručena informatička oprema ukupne vrijednosti više od 16.000 konvertibilnih maraka u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Pored ovih mjesnih zajednica, isti paket je obezbijeđen i za društveni centar koji će uskoro biti otvoren u MZ „Vuk Karadžić“. Svaki paket informatičke opreme sadrži laserski multifunkcionalni uređaj sa štampačem, kopir aparatom i skenerom, desktop računar, monitor, tablet, projektor, torbu, nosač i platno za projektor.

Bijeljina je jedna od 23 jedinice lokalne samouprave u BiH koje učestvuju u ovom projektu. Osim ove donacije, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” do sada je u Bijeljini sprovedeno pet različitih obuka za članove i aktiviste savjeta mjesnih zajednica koje učestvuju u projektu. U toku je i realizacija osam projekata u šest mjesnih zajednica, od kojih su dva u saradnji sa nevladinim sektorom, ukupne vrijednosti oko 170.000 KM, od čega je donacija oko 125.000 KM, a učešće Grada oko 44.000 KM.

Prilikom uručenja opreme, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je ovaj projekat odlična podrška ostvarenju cilja Gradske uprave da unaprijedi komunikaciju između mjesnih zajednica i lokalne uprave, kako bi stanovnici mjesnih zajednica lakše ostvarivali svoje potrebe i rješavali probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ sa 14,5 miliona KM finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a realizuje ga Razvojni fond Ujedinjenih Nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde FBiH, Vladom Brčko distrikta, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i savezima opština i gradova u Srpskoj i FBiH.