Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Raste broj korisnika usluge odvoza smeća

U cilju smanjenja broja divljih deponija i sprovođenja mjera iz svoje nadležnosti, u prethodnih nekoliko dana Odjeljenje komunalne policije je pojačalo aktivnosti na kontroli deponovanja i odvoza smeća iz seoskih područja.

Na osnovu izvještaja sa terena o fizičkim i pravnim licima koja i dalje ne koriste uslugu odvoza smeća, komunalni policajci su od početka godine pozvali oko dvije stotine građana i izdali im naloge da počnu da se služe ovom komunalnom uslugom. Za građane koji se ne odazovu pozivu komunalne policije i izostanak ne opravdaju predviđena je kazna u iznosu od 50 KM, a ukoliko ne postupe po naloženim mjerama komunalne policije, odnosno, ne prijave se komunalnom preduzeću za odvoz smeća, predviđena je kazna od 400 do 800 KM.

Iz preduzeća „Komunalac“ i „Dule trgotrans“ koja vrše odvoz smeća, stižu ohrabrujuće informacije da je primjetno povećanje broja korisnika ove usluge, ali da još nije na očekivanom nivou, pa komunalni policajci istim intenzitetom nastavljaju sa vođenjem upravnih postupaka protiv nesavjesnih građana, koji smeće iz svojih domaćinstava nerijetko odlažu na nedozvoljenim mjestima i time formiraju divlje deponije.