Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: TRANSPARENTNOST I BOLjA KOMUNIKACIJA



Gradska uprava Bijeljina insistiraće u narednom periodu na transparentnom radu, boljoj međusobnoj komunikaciji svih udruženja građana i na većem broju sastanaka sa predstavnicima Grada Bijeljina, s ciljem podizanja društvene odgovornosti i kolektivne svijesti o značaju ovih udruženja i njihovom humanitarnom radu – istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović na novogodišnjem prijemu za nevladine organizacije.

„Na području Bijeljine registrovano je oko 100 udruženja. Nastavićemo da izdvajamo značajna sredstva za njihov rad, uz imperativ da ona budu u većem iznosu nego do sada“, poručio je Petrović, navodeći da je u prošloj godini iz lokalnog budžeta za udruženja izdvojeno oko 640.000 KM.





Sandra Milošević iz Udruženja „Diabeta“  ukazala je na značaj podrške Gradske uprave projektima koji unapređuju kvalitet života građana.

„Zahvaljujem se Gradskoj upravi koja je Udruženju „Diabeta“ omogućila da realizuje projekat „Pomozimo starim, nemoćnim, nezaposlenim, omladini i socijalno ugroženim“.  Uprkos  teškoj prošloj godini zbog epidemije virusa korona, mi smo uspjeli da realizujemo ovaj projekat u interesu naših građana. U saradnji sa bijeljinskim Domom zdravlja obavljeno je  1500 preventivnih pregleda, a 380 osoba je imalo veoma visoke vrijednosti šećera u krvi. Prevencija se i radi da bismo na vrijeme otkrili  bolest i uspješno je liječili, a to nam i jeste cilj“, navela je Miloševićeva.

Saradnjom sa Gradskom upravom zadovoljni su i u Horu „Srbadija“.

 „Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Bijeljina  što je Horu „Srbadija“ omogućila da koristi prostor renoviranog Sokolskog doma. Korišćenjem uslovnijeg prostora jedan od najtrofejnijih horova biće u prilici da još kvalitetnije radi i postiže i veće uspjehe“, rekla je dirigent  Jelena Trakilović.