Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Direkciji za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina prva nagrada na Salonu urbanizma



Na nedavno održanom 29. Salonu urbanizma u Srbiji Direkcija za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina osvojila je prvu nagradu u kategoriji 3 – generalni urbanistički planovi i planovi generalne regulacije.
Stručni tim bijeljinske Direkcije na čijem čelu su bili koordinatori Branka Blagojević, diplomirani inženjer arhitekture i Stevan Čukić, diplomirani prostorni planer, ove godine se predstavio sa Urbanističkim planom Grada Bijeljina. Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija. Ovogodišnji Salon održan je u izmijenjenim okolnostima i drugačijem formatu zbog trenutne epidemiološke situacije, a domaćin je bio Grad Kragujevac i JP Urbanizam Kragujevac. Bilo je prijavljeno 135 radova iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.
Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina tradicionalno učestvuje na ovoj prestižnoj manifestaciji. Prethodnih godina osvojili su i prvu nagradu za urbanistički projekat „Lokacija 2“ u okviru Regulacionog plana „Centar grada“ – Kompleks Manastira Sv. Vasilija Ostroškog, treću nagradu za idejno urbanističko rješenje uređenja prostora kasarne u Bijeljini i prvu nagradu za Prostorni plan Grada Bijeljina.