Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Još sedam negativnih rezultata testova na kovid-19



Medicinska sestra iz Bolnice „Sveti Vračevi“ zaražena virusom korona i smještena u karantinu u Domu učenika, osjeća se dobro i nema simptoma bolesti, saopšteno je u današnjem izvještaju iz ove Bolnice.
Rezultati svih sedam juče pristiglih testova na virus korona su negativni, a zaključno sa jučerašnjim danom, na virus korona iz Grada Bijeljina testirano je 499 građana. Iz Instituta za javno zdravstvo očekuju se rezultati 92 testa poslana iz Bolnice – među kojima su testovi lica koja su bila u kontaktu sa medicinskom sestrom zaraženom virusom, kao i 15 testova poslanih iz Doma zdravlja – 12 testova zaposlenih u domovima za starije osobe, dva iz OŠ „Vuk Karadžić“ i jedan test za dijete koje se nalazi u kućnoj izolaciji.
U bolničkom karantinu nema pacijenata, u karantinu pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ smješteno je 30 građana, a do večeras se očekuje da će ih biti trideset i šest. U karantinu na graničnom prelazu Rača trenutno je 10 lica od kojih je troje iz Grada Bijeljina. U izolaciji kućnog karantina je 16 lica, a 308 lica je pod stručnim medicinskim nadzorom u samoizolaciji.
Prethodnog dana granični prelaz Rača prešlo je 222 vozila, a Pavlovića most 69 vozila. Sanitarni inspektori na GP Rača izdali su četiri rješenja za izolaciju. Policijska uprava Bijeljina prekršajno je kaznila šest osoba koje su se kretale u vrijeme policijskog časa, kao i jedno lice koje je prekršilo mjeru kućne izolacije. Komunalna policija kontrolisala je 51 lice u kućnoj izolaciji i sva su bila na svojim adresama, dok je gradski sanitarni inspektor izdao pet rješenja, odnosno, ukupno 198 do sada.
Juče je počela ponovna dezinfekcija gradskih ulica, a prvog dana dezinfikovani su Trg kralja Petra I Karađorđevića, odnosno, ulice Vuka Karadžića, Karađorđeva, Meše Selimovića, ulice oko Zelene pijace, Zmaj Jovina, Nikole Tesle, Gavrila Principa, Nušićeva, Dositeja Obradovića, Patrijarha Pavla, Atinska, Njegoševa, Kneginje Milice i Svetog Save.
Danas počinje novi krug dezinfekcije stambenih zgrada.
Dežurne službe Gradske uprave – Civilna zaštita, odnosno, odjeljenja Komunalne policije i inspekcijskih poslova, zdravstvene i komunalne ustanove, kao i republički organi u dane vikenda nastavljaju pojačane aktivnosti prilagođene vanrednoj situaciji.