Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Privrednici sa gradonačelnikom o boljem društveno-poslovnom ambijentu


     
​Pedeset i pet privrednika sa područja Grada Bijeljina prisustvovalo je sastanku na kojem je gradonačelnik Mićo Mićić sa svojim saradnicima predstavio započete i planirane projekte koji će unaprijediti razvoj Semberije, a ovo je bila prilika da se u dvosmjernoj komunikaciji čuju i prijedlozi realnog sektora.
- Gradska uprava je i ranije organizovala slične sastanke u okviru Privrednog savjeta, ali sada smo povećali broj učesnika i, s obzirom na to da je riječ o prvom ovakvom okupljanju, veoma sam zadovoljan odzivom. Predstavili smo tridesetak projekata koje planiramo da završimo u Gradu, ali smo čuli i korisne prijedloge koji se najviše tiču poboljšanja infrastrukture – naveo je Mićić.
On je istakao da Grad Bijeljina ne može da utiče na pitanja koja su u nadležnosti viših nivoa vlasti, kao što su ekonomski ambijent i poreska politika, ali da najviše može da utiče na infrastrukturu.
- Govorili smo o pokretanju novih poslovnih i industrijskih zona, ali i o budućem auto-putu koji će biti izgrađen samo kilometar dalje od naše zaobilaznice i omogućiće firmama najbržu moguću putnu komunikaciju kada je riječ o izvozu. Privrednici su pomenuli da im nedostaju određeni kadrovi u proizvodnji i tu ćemo otvaranjem novih radionica pri Tehničkoj školi pokušati da zadovoljimo njihove potrebe. Uskoro počinje rekonstrukcija Sokolskog doma i ovaj objekat ćemo potpuno ustupiti institucijama kulture, tako da ne zaboravljamo ni taj segment društvenog života – dodao je gradonačelnik Mićić.



On je naglasio da je Privredni savjet Grada Bijeljina u prethodnom periodu inicirao 11 projekata koji su uspješno sprovedeni, poput uvođenja frizerskog smjera u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i stolarskog smjera u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, sa ciljem lakšeg zapošljavanja mladih i njihovog ostanka u ovom gradu.
Predsjednik Privrednog savjeta Grada Bijeljina Milenko Stevanović naveo je da Bijeljina može postati grad budućnosti jedino usvajanjem savremenih tehnologija u proizvodnji i povećanjem životnog standarda.
- Pozivam privrednike da hrabrije stupaju u komunikaciju sa Gradskom upravom, da fokus razgovora bude privreda, ali da više iznose svoje zahtjeve i tako zajedno gradimo bolji ambijent za sve stanovnike Bijeljine – istakao je Stevanović.
Cilj današnjeg sastanka sa privrednicima, koji je održan u Centru za kulturu „Semberija“, bio je da se razmijene informacije o aktivnostima koje Gradska uprava realizuje sa ciljem održivog razvoja Grada, kao i da predstavnici privatnog sektora daju svoje prijedloge i sugestije na koji način gradska uprava može dati podršku u smislu unapređenja poslovanja i stvaranja novih radnih mjesta.