Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dar prvorođenoj bebi u 2020. godini


      
​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas dom Željka i Ljiljane Marić, čija je ćerka Nika prvorođena beba u 2020. godini, i tom prilikom darivao najmlađeg člana porodice sa 1.000 KM.
- Porodici Marić čestitam rođenje druge ćerke i najvažnije je da se majka i beba dobro osjećaju. U Bijeljini je prošle godine rođeno više beba nego 2018. i to je ohrabrujući podatak, iako je stopa prirodnog priraštaja još uvijek negativna. U 2019. godini u Matičnu knjigu rođenih je upisano 1.241 novorođenče i nadam se da će nam 2020. donijeti još bolje statistike – naveo je Mićić.



Gradonačelnik Bijeljine je istakao da se mladi danas teško odlučuju da zasnuju porodicu, najčešće zbog loše materijalne situacije, ali da će se Gradska uprava truditi da ih podrži u tome.
- Gradska uprava, posredstvom svojih odjeljenja, godinama obezbjeđuje finansijsku pomoć u vidu dodataka, stipendija i slično, kako bi zadržali mlade u našem gradu. Značajna sredstva izdvajamo i za pomoć pri vantjelesnoj oplodnji, i nastavićemo da pomažemo i ubuduće – naglasio je Mićić.
Ljiljana Marić, majka djevojčice Nike, kaže da je osjećaj donošenja novog bića na svijet predivan, ali i poseban kada se događa u novogodišnjoj noći, uz zvuk vatrometa.
- Za nas će doček svake nove godine od sada imati poseban smisao. Imamo stariju ćerku, četvorogodišnju Lenu, koja je odlično prihvatilu sestru. Zahvaljujem Gradonačelniku na cvijeću i poklonu za Niku, a svim građanima Bijeljine želim srećne novogodišnje i božićne praznike – poručila je Marićeva.