Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Aleksandar Vučić predložen za Povelju Grada Bijeljina



U Bijeljini je danas održan međustranački sastanak kome su prisustvovali predstavnici stranaka zastupljenih u lokalnom parlamentu, a čija tema je bila održavanje redovne 30. Sjednice skupštine Grada Bijeljina, zakazane za srijedu, 31. jula.
Zbog godišnjih odmora, julske sjednice tradicionalno imaju mali broj tačaka na dnevnom redu, a ove godine na 30. skupštini naći će se 13 tačaka.
- Kao bitnu tačku izvojio bih Odluku o dodjeli nagrada i priznanja koja se dodjeljuju na Dan Grada najzaslužnijim građanima Bijeljine, ali i onima koji su svojim djelima doprinijeli razvoju našeg Grada. Ove godine stav svih odbornika u gradskom parlamentu je da Povelju Grada Bijeljina dodijelimo predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Auto-put koji će se graditi na području Bijeljine i novac obezbijeđen od strane Republike Srbije u vidu donacije, za izgradnju dvije sportske sale u Semberiji, razlog je zbog koga su svi politički subjekti imali jasan stav da Povelja treba da bude uručena predsjedniku Vučiću. Broj nagrada je smanjen u odnosu na prošlu godinu, kad je bilo 35 nagrađenih. Ove godine imaćemo 25 nagrađenih, jer nam je cilj da ove nagrade i priznanja dobiju veći značaj - istakao je nakon sastanka Slaviša Marković, predsjednik Skupštine Grada.
Jedna od tačaka julske sjednice je i pomoć u izgradnji turističkog kompleksa "Busija" na Majevici, odnosno u Loparama, za šta će Grad Bijeljina ove godine izdvojiti 50.000 konvertibilnih maraka, a planirano je da se isti iznos izdvoji i naredne godine. Prema riječima predsjednika Markovića, odbornici smatraju da će razvoj ovog kompleksa doprinijeti i unapređenju turizma Bijeljine, odnosno Semberije i Majevice.
Nekoliko tačaka na dnevnom redu obuhvataju informacije iz Policijske uprave Bijeljina o stanju kriminaliteta na području Bijeljine, stanju bezbijednosti u saobraćaju, kao i informacija o stanju javnog reda i mira za prvu polovinu godine.
U utorak 30. jula, dan prije 30. sjednice, biće održan pripremni sastanak, na kojem će predlagači svih tačaka imati priliku da odgovore na odbornička pitanja, kako bi se izbjegle  nepotrebne diskusije tokom sjednice i povećala efikasnost rada gradskog parlamenta.