Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijem za učesnike Kolonije dječijeg prijateljstva



​Gradonačelnik Bijeljine organizovao je prijem za direktore i vaspitače vrtića koji su učesnici “Kolonije dječijeg prijateljstva“ -  manifestacije koja se u organizaciji gradskog vrtića “ Čika Jova Zmaj“ održava u Bijeljini od  10. do 15. juna.
Ova smotra druženja i razmjene iskustava djece i radnika u predškolskom sektoru održavana je pod nazivom „Kolonija bratstva i jedinstva“ od  1980. godine do 1990. godine. Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, kada se Koloniji pridružio i Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine, koji je prvi put bio domaćin druženja 2012. godine.
- Potrudili smo se da budemo što bolji domaćini svim gostima, pogotovo želimo da se dječica lijepo druže i da njihova prijateljstva traju ubuduće kako bi iz našeg grada ponijeli lijepe uspomene i ponovo nam došli - istakao je nakon prijema gradonačelnik Bijeljine Mići Mićić.Tokom trajanja ove manifestacije djeca i zaposleni u predškolskom sektoru kroz druženje i sklapanje novih prijateljstva razmjenjuju iskustva.


Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Banja Luka zaključila je da su druženja tokom „Kolonije“ ne samo lijepa iskustva već i korisna.
- Iz svakog grada, kao njegovi predstavnici, dolazi desetoro djece. Na taj način, upoznajući druge običaje, kod njih se stvara empatija prema drugima i drugačijima. Mi kao radnici u predškolskim ustanovama koji učestvuju u ovoj manifestaciji mnogo smo naučili od gradske predškolske ustanove u Bijeljini, načinu na koji oni rade i vode svoju ustanovu – naglasila je Kurtinovićeva.Ovogodišnji domaćin, direktor JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine Slaviša Vujanović istakao je da su učesnici nakon svake „Kolonije“ bogatiji za jedno lijepo iskustvo.
- Nama u “ Čika Jovi Zmaju“  je zadovoljstvo da budemo domaćini kolegama i djeci iz četiri zemlje regiona i potrudili smo se da im pokažemo najbolje od našeg grada – dodao je Vujanović.