Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dječije prijateljstvo u Bijeljini



Brojni mališani i vaspitači iz sedam gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH, biće gosti "Kolonije dječijeg prijateljstva"  u Bijeljini koja je danas svečano otvorena u objektu vrtića "Mali princ" podizanjem zastave ove manifestacije, a  trajaće  do 15. juna.
Iz svakog grada u Koloniji će učestvovati po desetoro djece, dva vaspitača, direktori i stručni saradnici vrtića.
- Naši drugari iz Sombora, Šapca, Vukovara, Cetinja, Štipa i Banjaluke će imati priliku da upoznaju Bijeljinu, posjete "Etno-selo Stanišići", pokažu svoja umijeća na priredbama i u "Maloj olimpijadi", ali prije svega da se druže i igraju sa mališanima iz drugih gradova. Mi odrasli smo tu da razmijenimo iskustva i dobre prakse svojih ustanova - istakao je Slaviša Vujanović direktor bijeljinskog vrtića "Čika Jova Zmaj".


- Gradska uprava uvijek podržava ovakve manifestacije, naročito kada su u pitanju djeca. Trudićemo se da im u narednim danima budemo što bolji domaćini svim gostima, pogotovo želimo da se dječica lijepo druže i da njihova prijateljstva traju ubuduće - naglasio je na otvaranju Kolonije gradonačelnik Bijeljine Mići Mićić.
Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova Banjaluke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara potpisana je 1980. godine u Vukovaru i druženja su trajala do 1990. godine. Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, kada se Koloniji pridružio i Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine, koji je prvi put bio domaćin druženja 2012. godine.