Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Pomoć za poljoprivredna domaćinstva poplavljena 2014. godine



U Bijeljini je predstavnicima pet poljoprivrednih domaćinstava oštećenih u poplavama 2014. godine uručena mala mehanizacija, kao podrška ekonomskom osnaživanju u okviru „Programa za oporavak od poplava - Stambeno zbrinjavanje“. Među dodijeljenom mehanizacijom su dvije muzilice za koze i jedna za kravu, traktorska prskalica i sjetvospremač. Takođe, ovim Programom planirana je i podjela repromaterijala za proizvodnju kukuruza, koju će naredne sedmice dobiti još pet korisnika.


Program za oporavak od poplava finansiraju Evropska Unija i Vlada Republike Srpske, a implementiraju ga UNDP u BiH i Gradska uprava Grada Bijeljina.
Kroz Program za oporavak od poplava, ukupno 41 poljoprivrednik sa područja Bijeljine će biti podržan kroz različite vidove pomoći u oblasti poljoprivredne proizvodnje (paketi pomoći koji uključuju plastenike, sistem za navodnjavanje, sadnice, prihranu i zaštitu; te paketi koji sadrže repromaterijal za sjetvu, malu mehanizaciju, opremu za pčelarstvo, kao i stručno tehničku pomoć). Ukupna vrijednost pomoći za 41 poljoprivrednika na području Bijeljine iznosi oko 200.000 konvertibilnih maraka.