Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Usvojeni operativni planovi zaštite od poplava i požara



Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina usvojeni su operativni planovi zaštite od poplava i požara, a najavljeno je instaliranje električnih sirena za javno uzbunjivanje do kraja mjeseca.


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pohvalio je kontinuiran i dobar rad Štaba za vanredne situacije i ocijenio da su, nakon brojnih iskušenja, nadležni za zaštitu od poplava i požara spremni da djeluju na najbolji način radi zaštite stanovništva i materijalnih dobara. 
Ovom prilikom, Mićić je najavio početak izgradnje novog vatrogasnog doma i izmještanje vatrogasne jedinice iz centra grada. 
- Bijeljinski vatrogasci su dobro opremljeni, obučeni i organizovani, a samo u prošloj godini su imali 500 intervencija - istakao je Mićić. 
Šef Odsjeka za Civilnu zaštitu Drago Ristić naveo je da su usvojeni operativni planovi usklađeni sa planovima Vlade Republike Srpske za zaštitu od poplava i požara. 
On je podsjetio na procjenu da je Bijeljina potencijalno najugroženija od poplava i naveo da se neprestano ulaže u opremu Civilne zaštite za rad na vodi i pod vodom.
- Ove godine biće nabavljena još dva čamca i motori za njih, kao i sredstva veze - najavio je Ristić, dodajući da je iz gradskog budžeta za opremanje Civilne zaštite ove godine izdvojeno 40.000 KM.