Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dijalogom do unapređenja društvene klime u Bijeljini



Danas je održan 3. sastanak Lokalne dijaloške platforme za područje Grada Bijeljina u okviru realizacije projekta „Dijalog za budućnost“ koji su vodile predstavnice udruženja „Vive žene“ iz Tuzle. 



Sastanku su, pored brojnih udruženja građana, prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić i predstavnici gradskog Odjeljenja za društvene djelatnsti. 
- Rezimiran je dokument „Okvir za djelovanje lokalne dijaloške platforme“, a utvrđene su i prioritetne oblasti kojima će se lokalna dijaloška platforma baviti u budućnosti, kao i  predstavnici nevladinih organizacija i javnih ustanova koji će činiti platformu. Članstvo će analizirati situaciju u Gradu, definisati ključne prioritete i predlagati plan akcije za njihovo rješavanje - saopšteno je nakon sastanka.
Gradonačelnik Mićo Mićić je podržao rad i sve buduće aktivnosti Lokalne dijaloške platforme, istakavši da je Grad spreman za saradnju i da nevladine organizacije u Gradskoj upravi uvijek imaju sigurnog partnera.
Cilj ovog projekta je omogućavanje prilika adolescentima i mladima, nevladinim udruženjima, udruženjima i neformalnim grupama žena da izgrade svoje kapacitete za konstruktivan dijalog u zajednici, te da zajedno sa drugima, kroz lokalne dijaloške platforme identifikuju prioritete za poboljšanje društvene kohezije u zajednici, preporuče rješenja za njih i predstave ih lokalnim vlastima. 
Najvažnije teme kojima se bavi lokalna dijaloška platforma su jačanje podrške mladima kroz razvoj aktivnosti pedagoškog rada sa njima, koji će u fokusu imati prevenciju bolesti zavisnosti, borbu protiv maloljetničkog prestupništva, prevenciju zloupotrebe i nasilja mladih putem interneta i vrbovanje mladih u sekte.
Ovaj projekat zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom BiH, a finansira se sredstvimaKancelarije Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira, a u projektu, osim Bijeljine, učestvuje još 27 opština i gradova iz oba entiteta.