Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dodijeljena rješenja o stipendiranju u 2018/2019. godini



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa 20 studenata koji će dobijati stipendije Grada Bijeljina u akademskoj 2018/2019. godini. Uslovima konkursa je određeno da stipendije dobijaju studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, sa prosjekom ocjena preko 8,00 za društvene nauke, a preko 7,50 za tehničke fakultete. Pored njih, posebne kategorije stipendista, kao i svake godine, su djeca poginulih boraca i studenti iz reda nacionalnih manjina, kao i manje zastupljenih konstitutivnih naroda u Republici Srpskoj.


Početni iznos stipendija je ove godine povećan za 30 konvertibilnih maraka u odnosu na prošlu godinu i iznosi 200 KM, dok zavisno od prosjeka studenta stipendija može još da raste.
- Zadovoljstvo nam je što danas uručujemo rješenja o stipendiranju najboljima. Finansijska podrška tokom školovanja je jedan od načina da studentima damo podstrek da i dalje budu vrijedni i marljivi, odnosno da posle studiranja ostanu u našem Gradu, s obzirom na to da su obrazovani građani jedan od ključnih činilaca razvoja društva. Želja nam je da Bijeljina ostane prepoznatljiva kao Grad obrazovanih i mladih ljudi koji se i nakon studiranja na fakultetima van svog Grada, vraćaju da žive i rade u Bijeljini - istakao je Mićić, čestitajući studentima koji će dobijati stipendije.
Grad Bijeljina dodjeljuje stipendije od 1994. godine. Trenutno se stipendira ukupno 139 učenika i studenata, za šta se godišnje iz gradskog budžeta izdvaja 220.000 KM.
Rang listu studenata koji su ispunili uslove Konkursa za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2018/2019. godini je pri dnu stranice na linku:
http://www.gradbijeljina.org/sr/1496.odjeljenje-za-drustvene-djelatnosti.html