Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Sajam mladih - prilika za obrazovanje i druženje



​U Bijeljini je danas održan Sajam mladih čiji cilj je da na jednom mjestu okupi izlagače iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja, umjetnosti i očuvanja zdravlja i tako mladima predstavi ponudu za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Sajam organizuje humanitarna organizacija Savez za djecu, mlade i porodicu Republike Srpske, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i podršku bijeljinske Gradske uprave.



- Ovo je prvi Sajam mladih u Bijeljini. Želimo da na ovaj način što više mladih podstaknemo da žive zdravim načinom života i da kvalitetnije provode slobodno vrijeme. Takođe, nastojimo da im ukažemo na značaj očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja - navela je Aleksandra Radanović, predsjednik Saveza za djecu, mlade i porodicu Republike Srpske.
U okviru Sajma održana su tri predavanja - ljekar Dejana Nikolić govorila je o temi „Preventivnim pregledima unaprijediti zdravlje i spriječiti bolest“, psihoterapeut u superviziji Slađana Cvjetković o temi „Mislim, dakle postojim, osjećam znači dišem punim plućima“, a instruktor joge Dejan Ćosić održao je predavanje o jogi.
Sajam je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Bijeljine, kao i njihovim predavačima i stručnim saradnicima u školama.
Na petnaestak štandova izlagači su predstavili svoje aktivnosti koje mogu da budu interesantne mladima, kao što su programi treninga sportskih klubova, školice sporta Pedagoškog fakulteta, usluge psihoterapijskog centra, zdravstvenih ustanova, prirodna kozmetika, repertoar pozorištanca za djecu „Maslačak“, a posjetioci su imali priliku da pogledaju i izložbu slika, čak i da degustiraju pekarske proizvode.