Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu pred odbornicima 30. novembra



Redovna 22. sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 30. novembra 2018. godine, najavljeno je nakon današnjeg Međustranačkog sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u lokalnom Parlamentu.


Pred odbornicima će se naći 14 tačaka dnevnog reda, među kojima su tri iz oblasti finansija - izvršenje gradskog budžeta za devet mjeseci, nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, kao i prijedlog budžeta za 2019. godinu.
- Očekujemo da, nakon svih potrebnih procedura, dobijanja saglasnosti od resornog Ministarstva i održavanja javnih rasprava, usvojimo budžet i uspješno završimo ovu godinu u lokalnom parlamentu kada je riječ o finansijskom poslovanju i usvajanju strateških dokumenata iz ove oblasti - naveo je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković. 
Prema njegovim riječima, kada je riječ o rebalansu budžeta neće biti izmjena u ukupnom iznosu, već će samo biti urađene određene realokacije novca unutar istog iznosa.
Takođe, odbornici će na ovoj sjednici odlučivati i o preusmjeravanju sredstava koja su bila namijenjena za finansiranje eksproprijacije vezane za izgradnju Drinskog nasipa na finansiranje eksproprijacije vezane za izgradnju gasovoda.
- Na dnevnom radu će se naći i Strategija razvoja puteva na području Grada Bijeljina od 2018-2027. godine, što je dokument koji je neophodno usvojiti u ovoj godini - naveo je Marković.
On je izrazio očekivanje da će do ove sjednice biti završena procedura za zamjenu odbornika koji su prešli na dužnosti poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske - Ivana Petričević iz SDS-a će u odborničkim klupama zamijeniti Darka Mitrića, a Aleksandar Đurđević iz SNSD-a će zamijeniti Nedeljka Ćorića.