Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nastavljena tradicija Mitrovdanskih vašara


Slijedeći tradiciju organizovanja nekadašnjih jesenjih vašara,  u Bijeljini je i ove godine organizovan Mitrovdanski vašar, sa nizom raznovrsnih sadržaja kojim su predstavljeni tradicija spojena sa sadašnjošću i gastrokultura semberske regije i okoline.


Na ovogodišnjem vašarskom prostoru priređen je niz različitih sadržaja, a najviše pažnje privukla je Kupusijada – takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa u glinenim loncima na kom se takmičilo desetak vrsnih kulinara. Specijalni gost mitrovdanske Kupusijade u Semberiji, regije poznate po proizvodnji kupusa, bio je domaćin Kupusijade koja se održava u Mrčajevcima kod Čačka Milun Tošić. Pored Kupusijade, Mitrovdanski vašar na prostoru Agrotržnog centra okupio je izlagače rukotvorina, kućnih radinosti, grnčarije, cvijeća, uzgajivače golubova, ukrasne živine, kućnih ljubimaca, proizvođače meda i pčelinjih proizvoda, a organizovani su Fijakerijada i takmičenje u gađanju glinenih golubova. Učesnici su bili iz Semberije, Posavine i iz podmajevičkog kraja. U večernjem terminu na Mitrovdan, u Centru za kulturu, poznata banjalučka Etno-grupa „Trag“ održala je koncert.
Vašar je organizovalo preduzeće A.D. „Grad“, sponzor je bilo preduzeće „Spektar drink“, a podržan je od  strane Gradske uprave.
Mitrovdanski vašar u Bijeljini prvi put je organizovan krajem devetnaestog vijeka, a organizatori najavljuju da će i narednih godina biti organizovani slični događaji.