Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prva utakmica fudbalera „Koridora“ na svom terenu


Fudbalski klub „Koridor“ iz Mjesne zajednice „Veljko Lukić“ posle osam godina postojanja dobio je svoj stadion na kome su juče odigrali prvu utakmicu i ostvarili prvu pobjedu kod kuće protiv FK „Sloboda“ iz Donjeg Dragaljevca rezultatom 7:1.

Teren je izgrađen u blizini crkve Svetog Pantelejmona i takođe nosi ime po svetitelju-zaštitniku Bijeljine.
- Nakon sedam godina „gostovanja“ po raznim terenima u drugim mjesnim zajednicama, Fudbalski klub „Koridor“ je konačno dobio svoj stadion. Dugogodišnja želja mještana i fudbalera je ostvarena i njihovi sportisti su sada u mogućnosti da igraju utakmice na sopstvenom terenu - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštite životne sredine Tomica Stojanović, dodajući da je na ovaj način nekadaneuređen prostor u ovoj Mjesnoj zajednici dobio svrhu.
Zemljani radovi koštali su blizu 50.000 konvertibilnih maraka, a bilo je neophodno da se naspe oko 3.000 kubika zemlje, s obzirom na to da je na ovom prostoru nekada bila šljunkara. 
- Ulagano je u travnate površine, da bi travna mogla da izraste s obzirom na neplodno tlo od ranije, a teren je opremljen i drugom osnovnom infrastrukturom potrebnom za održavanje utakmica - pojasnio je Stojanović nakon što je uručio lopte na poklon fudbalerima dva kluba. Ovom prilikom je i odbornik u Skupštini Grada Darko Mitrić donirao dresove gostujućim fudbalerima iz Donjeg Dragaljevca.
FK „Koridor“ nastupa u Prvoj opštinskoj ligi „Zapad“ i posle tri kola zauzima šesto mjesto. Goran Filipović iz ovog kluba se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Mići Mićiću na podršci prilikom izgradnje stadiona i istakao da će on biti od velikog značaja za sportiste i mlade u ovom dijelu Bijeljine.
- Potrudićemo se da opravdamo ovo povjerenje vrijednim treniranjem i uspješnom igrom - naveo je Filipović, dodajući da je u planu da se pored glavnog terena izgradi i dječiji teren.

Radiša Petrović iz Savjeta MZ „Veljko Lukić“ je ocijenio da je ovoj još jedan uspješno završen projekat zahvaljujući Gradskoj upravi i Gradonačelniku Mići Mićiću.
- Otvaranjem ovog terena najviše će, osim sportista, koristi imati mladi i djeca iz ove Mjesne zajednice, koji će moći tu da provode slobodno vrijeme i bave se sportskim aktivnostima na stadionu - istakao je Petrović, dodajući da je u planu i izgradnja parka za djecu, kao i otvaranje škole fudbala.