Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Mali novinari „Semberskih“ na prijemu kod Gradonačelnika



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za polaznike Ljetne škole novinarstva „Mali novinar“ koju su organizovale „Semberske novine“ i Gradska uprava Grada Bijeljina.
Na ovaj konkurs prijavilo se oko dvadeset učenika, a izabrano je pet najboljih radova, koji su i objavljeni u Semberskim novinama.
Stručni žiri je za najbolji rad proglasio tekst Marka Dragičevića, nagradu publike dobila je Savka Ćirković, a najmlađi novinar bila je Jelena Ijačić.


- Hvala svima koji su učestvovali u našoj Ljetnoj školi novinarstva. Semberske novine nastavljaju sa novim projektima, a većina će biti usmjerena na djecu. U Ljetnoj školi novinarstva na početku nismo planirali da mogu učestvovati i učenici srednjih škola, ali nakon što smo dobili veliki broj prijava i iz srednjih škola, proširili smo mogućnost učešća i na ovaj uzrast - istakla je direktor „Semberskih novina“ Dušanka Gavrić.

Šef Odsjeka za obrazovanje u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović navela je da je ovakva Ljetna škola još jedan vid podrške mladima od strane Gradske uprave.
- Cilj nam je bio da organizujemo nešto interesantno i edukativno za učenike tokom raspusta i uspjeli smo da privučemo potencijalne buduće novinare da se prijave na konkurs „Semberskih novina“, vide na koji način funkcioniše jedan nedeljnik i nauče na koji način nastaju novine, od pripreme tekstova do štampe - pojasnila je Mlađenovićeva.
Polaznici su se zahvalili  redakciji „Semberskih novina“ na ljubaznom gostoprimstvu i svemu što su naučili od njih tokom ove prakse.