Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren obnovljen košarkaški teren „Radnik“


Foto: Gordana Perić Živanović

U Bijeljini je danas svečano otvoren obnovljeni košarkaški teren u krugu "Radnika", gdje će ljubitelji ovog sporta, zahvaljujući angažovanju Gradske uprave i kompanije „Mocart“, imati odlične uslove za igru.

Savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić ovom izrazio je veliku zahvalnost  "Mocartu" jer je prepoznao važnost ulaganja u sport.

- Nadamo se da je ovo samo jedan u nizu terena koje će Grad Bijeljina, dugoročno gledano, rekonstruisati. I svaka škola  zaslužuje ovakav teren, kako bi djeca imala odgovarajuće uslove za zdrav rast i razvoj, što je jedan od preduslova za postizanje šampionskih rezultata u sportu - rekao je Ostojić.

Ostojić je istakao da priznanje za angažovanje u realizaciji ideje obnove terena treba odati i entuzijastima i Košarkaškom klubu „Radnik“, koji su bili kanal komunikacije Gradske uprave sa "Mocart" i pojedinim građanima koji su svojim radom i zalaganjem pomogli rekonstrukciju ovog prostora.

Rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije „Mocart“ Selma Salkanović istakla da su postali prepoznatljivi po podršci i ulaganju u sport.

- U okviru projekta obnove sportskih terena danas imamo priliku da vidimo kako izgleda šesti obnovljeni teren. Prethodno su renovirana dva igrališta u Banjaluci, a u Doboju, Bileći i Jablanici po jedan. Cilj ovakvih aktivnosti je obogaćivanje sportskih sadržaja i stvaranje što boljih uslova za rast i razvoj budućih šampiona - naglasila je Salkanović i izrazila nadu da će i rekreativci iskoristiti nove terene na najbolji mogući način.

Dragoljub Jovanović Buca, košarkaška legenda našeg grada, rekao je da je ovaj bijeljinski košarkaški teren jedan od prvih koji su izgrađeni u Bijeljini, pa čak i u BiH, te da su do tada utakmice igrane u školskim dvorištima.

Prisjećajući se nekih, sada već davnih vremena, Buca je rekao da je tadašnja opština odlučila da na ovom prostoru bude napravljen teren na kojem su gostovali sportisti iz cijele zemlje.

-  Ovdje su igrane zvanične utakmice, a čak je i jedno republičko juniorsko prvenstvo bilo održano baš na ovom terenu. Tadašnja ekipa „Radnika“ je bila prvak BiH - podsjetio je Jovanović.