Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nastavlja se izgradnja radionica za praktičnu nastavu Tehničke škole


 
Završena je četvrta faza radova na izgradnji radionica za potrebe praktične nastave JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini. Ukupna vrijednost radova u okviru ove faze iznosila je oko 180.000 KM. Ova faza obuhvatila je izvođenje zidarskih, limarskih, keramičarskih, izolaterskih i fasaderskih radova. Svi radovi izvedeni su u ugovorenom roku i u okviru ugovorenih novčanih vrijednosti.
 
Sljedeća faza radova planirano je za sljedeću godinu i obuhvatiće završne radove na elektro, vodovodnim i kanalizacionim instalacijama.
 
- Izgradnja radionica počela je 2019. godine. Po mom stupanju na dužnost, nastavili smo sa izgradnjom radionica i tokom 2021. godine završena je druga faza u vrijednosti od 200.000KM. Tokom 2022. godine realizovana je treća faza radova u vrijednosti od 219.900KM, a ove godine smo završili radove u okviru četvrte faze. Pregledom izdvajanja sredstava za ovu namjenu, jasno je da će za vrijeme mog mandata za izgradnju radionica u Tehničkoj školi biti ukupno izdvojeno više novčanih sredstava nego prije mene, samo što je za vrijeme mog mandata novac izdvojen i izdvaja se iz gradskog budžeta, a za vrijeme prethodnog gradonačelnika preko kreditnog zaduženja, zaključio je gradonačelnik Petrović. 
 
Po završetku svih grubih radova će uslijediti opremanje radionica. Budući mašinci, saobraćajni tehničari, drvoprerađivači i elektro-tehničari će nakon stavljanja u upotrebu ovog objekta koji se nalazi u Račanskoj ulici, u neposrednoj blizini same škole, imati savremeno opremljen prostor za sticanje praktičnih znanja i vještina, čime će biti prevaziđen dugogodišnji problem odvijanja dijela praktične nastave u objektu udaljenom od glavnog objekta škole.