Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA DOMAĆIN DRŽAVNOM TAKMIČENjU U PRUŽANjU PRVE POMOĆI



U Bijeljini je danas održano takmičenje na nivou BiH o poznavanju prve pomoći, koje je okupilo 250 učesnika.
 
Takmičenje su organizovali Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina i Crveni krst Republike Srpske, dok je Grad bio pokrovitelj.
 
- Mladi koji su došli na takmičenje daju svoje vrijeme, energiju i dio mladosti kako bi se osposobili da sutra spasu tuđi život, što je za svaku pohvalu, zbog toga nam je čast i zadvoljstvo biti domaćin ovakvom takmičenju. Ovi mladi ljudi nam svojim primjerom pokazuju kako biti human - rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.
 
Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije crvenog krsta Bijeljina, rekao je da je ovogodišnje 20. jubilarno državno takmičenje u pružanju prve pomoći zahtijevalo veliku organizaciju za 250 učesnika, 72 takmičara u 11 ekipa, 34 sudija, od kojih su tu bili ljekari i obučeni sertifikivani instruktori iz pružanja prve pomoći.
 
On je dodao da je na realnom izgledu situacija radilo više od 30 glumaca, šminkera i domaćina, ali i oko 50 volontera.
 
- Ovo je veliki izazov, a ono što je najvažnije je da se mi kao grad i Gradska organizacija Crvenog krsta pokažemo kao dobri domaćini, organizatori i da sve protekne u naboljem redu. Imamo 12 poligona raspoređenih po centru grada, gdje će biti inscenirani realni prikazi, zato garantujemo da će današnje takmičenje biti interesantno i za gledaoce. Čast mi je biti domaćin ovog događaja, sa zadatkom dizanja standarda u ovakvim takmičenjima. Imamo i goste iz inostranstva koji nisu organizovali ovakva takmičenje, ali su došli da učestvuju i vide, a mi im želimo biti primjer dobre organizacije, kazao je Savić.
 
Predsjednik Crvenog krsta BiH Marko Sinanović rekao je da je danas Svjetski dan prve pomoći, pa je simbolično baš danas organizovano takmičenje iz ove discipline, sa pobjednicima sa entitetskih nivoa.
 
- Na ovaj dan smo tu u Bijeljini da pokažemo znanje, ali i da pošaljemo jednu poruku humanosti iz ovog grada. Zahvaljujemo Gradu Bijeljina, kao i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Bijeljina.