Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

TRG KRALjA PETRA ZASIJAO STARIM SJAJEM RUKOTVORINA I SRPSKE TRADICIJE



Danas je na gradskom trgu u Bijeljini svečano otvorena višednevna manifestacija „Tkanica od zlata, igra i zanata“ koja će trajati od 5. do 23. septembra.

 - Ovu manifestacija oraganizujemo po prvi put u našem gradu. Nakon današnjeg otvaranja, svaki od dana trajanja manifestacije biće bogat u sadržaju, a sve sa ciljem očuvanja kulturne baštine i narodnog stvaralaštva. Pored brojnih učesnika iz našeg grada, ponosni smo domaćini učesnicima iz Ugljevika, Šapca, Loznice, Banje Koviljače i  drugih gradova Srbije – rekla je Cvija Krajišnik, organizator manifestacije.

Prvog dana ove manifestacije organizovano je i takmičenje, gdje će u dvije kategorije biti ocijenjene i nagrađene najljepše tradicionalne trpeze i najljepši slavski kolač.

Brojne posjetioce pozdravio je i romanijski zdravičar, pjesnik i književnik Ljutomir Rundić željom da se Srbi slože, obože i umnože, a manifestaciju je nakon  toga svečano proglasio otvorenom savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović.

- Po prvi put se manifestacija ovog karaktera organizuje kroz višednevne aktivnosti u našem gradu. Svi sugrađani koji se odluče da ovu manifestaciju posjete će sa sigurnošću uživati u bogatom programu koji je za njih 
 pripremljen, a Gradska uprava će svakako i dalje podržavati rad udruženja koja se bore da, u modernom vremenu, otrgnu od zaborava našu vijekovnu tradiciju i običaje, rekao je savjetnik Petrović.

Ovaj septembar će u Bijeljini proteći u znaku manifestacija, pa će tako pored „Tkanice od zlata, igre i zanata“ građani moći da posjete i Svjetski kup harmonike, takmičenje u pružanju prve pomoći, kao i aktivnosti u sklopu nedjelje urbane mobilnosti. Turistička organizacija je sve ove aktivnosti objedinila pod nazivom „Bijeljinski korzo“, najavivši muzičke koncerte, večeri poezije i još mnogo kulturnih prigoda na zadovoljstvo svih građana Semberije.