Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Učvršćivanje bratskih veza Langehagena i Bijeljine

Među brojnim stranim gostima na obilježavanju Dana Grada u Langenhagenu nedavno je boravila i delegacija Bijeljine koju je predvodio gradonačelnik Mićo Mićić i prisustvovala brojnim gradskim svečanostima. Na centralnoj ovogodišnjoj proslavi Povelja Grada Langenhagena, između ostalih dobitnika, Povelja Grada je uručena i  Kristi Leske, jednom od osnivača organizacije „Pomoć za mlad život“ i velikom prijatelju Bijeljine koja je ovo priznanje dobila za dugogodišnji rad na učvršćivanju veza između bratskih gradova Langenhagena i Bijeljine.

Pored protokolarnog dijela posjete, gradonačelnici bratskih gradova Mićo Mićić i Mirko Heuer su razgovarali o obilježavanju desete godišnjice od bratimljenja dva grada i dvadesetoj godišnjici od osnivanja organizacije „Pomoć za mladi život“ preko koje su uspostavljeni prvi kontakti između dva grada. Takođe, ovo je bila prilika za nastavak dogovora o zajedničkom pilot-projektu Bijeljine i Langehagena u okviru „Partnerstva održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“ koji realizuje njemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj putem Servisne službe za jedinice lokalne samouprave jednog svijeta (SKEW) Ingejdžment Global (Engagement Global).

Proslava godišnjice bratimljenja i osnivanja „Pomoći za mlad život“ biće održana u avgustu ove godine – tokom Pantelinskih dana u Bijeljini, a krajem avgusta u Langenhagenu. Na proslavi u Langenhagenu, pored predstavnika Grada, očekuje se učešće predstavnika vjerskih zajednica, hor, folklorni ansambl, istaknuti aktivisti i humanitarci koji su doprinijeli bratimljenju dva grada.