Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Za ljepše praznike u domovima korisnika Narodne kuhinje

2017-04-15

Korisnici Narodne kuhinje u Bijeljini su, kao i prethodnih godina uoči Vaskrsa, dobili praznične pakete hrane, obogaćene pečenjem, mesnim prerađevinama, sokovima, kolačima, mliječnim proizvodima i bojenim jajima. Pakete su obezbijedili Gradska uprava Grada Bijeljina, tradicionalni donatori - preduzeća „Spektar drink“, „Mocart“, „Dule“ i „Rakić komerc“ koji već godinama za najveći hrišćanski praznik poklanjaju prehrambene proizvode.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je prisustvovao podjeli paketa hrane na punktu Narodne kuhinje u mjesnoj zajednici Bogdanovića plac. Ovom prilikom, on se zahvalio donatorima koji već godinama pomažu nastojanje Gradske uprave da socijalno najugroženijim stanovnicima Bijeljine olakšaju svakodnevni život, a pogotovo da im učine velike praznike ljepšim:

- Nažalost, još uvijek je veliki broj korisnika Narodne kuhinje. Od početnih 150, došli smo do 248 korisnika i za sve njih svakodnevno obezbjeđujemo kuvane obroke. S obzirom na to da naši radnici spremaju obroke, a Crveni krst vrši dostavu, kao i da povremeno imamo podršku donatora, uspijevamo da sa mjesečnim izdvajanjima iz gradskog budžeta od oko 10.000 konvertibilnih maraka obezbijedimo redovne obroke za sve korisnike. To je relativno mali trošak za gradsku kasu, a ovim ljudima to mnogo znači – ocijenio je gradonačelnik Mićić.

Doprinos pomoći u hrani socijalno najugroženijim sugrađanima juče su dali i članovi Sportsko-ribolovnog društva „Riba“ iz Bijeljine koji su za korisnike Narodne kuhinje donirali riblju čorbu i prženo riblje meso.