Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Rasprodate karte za prvu predstavu Gradskog pozorišta „Semberija“


      
​Nijedan grad se ne može smatrati ozbiljnim ukoliko nije osnovao pozorište, a informacija da su sve karte za premijeru Gradskog pozorišta „Semberija“ veoma brzo prodate, opravdava osnivanje ove institucije, ocijenio je zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović.
On je na prijemu za glumce, rukovodstvo i dio stručnog tima rekao da je za Pozorište „Semberija“ iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno više od 130.000 KM i da je zadovoljan što će bijeljinska publika sutra moći da uživa u „Komediji ometenoj u razvoju“, rađenoj po tekstu Milivoja Mlađenovića, u režiji Dušana Tuzlančića.
- Ovo je veliki početak, ali smo odlučili da idemo „korak po korak“. Stalni radni odnos za početak će zasnovati direktor i tri glumca, a kasnije ćemo se, postepeno, truditi da cijeli ansambl bude zaposlen. Ponosan sam što će sutrašnjoj premijeri prisustvovati veliki broj pozorišnih profesionalaca iz regiona, tako da su nove saradnje na pomolu – naveo je Jović.
Direktor Gradskog pozorišta „Semberija“ Ivan Petrović zahvalio je glumcima na strpljenju i predanom radu.
- Mnogi su bili oduševljeni onim što smo prikazivali na probama, ali jedva čekamo da vidimo reakciju publike na premijeri. Oni će najbolje ocijeniti predstavu koju smo pripremali četiri mjeseca, na visokom profesionalnom nivou. Dodao bih da predstava nije primjerena za mlađe od 16 godina, da se ne bi dogodilo da roditelji na premijeru povedu djecu – poručio je Petrović.


Milivoje Mlađenović, dugogodišnji pozorišni radnik i dobitnik nagrade za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umjetnosti u Srbiji, istakao je da Grad Bijeljina nakon sutrašnje premijere dobija instituciju koja će kritički razmatrati stvarnost u kojoj živimo.
- Gradsko pozorište „Semberija“ će svojom delatnošću opravdati postojanje – biće pozorište Grada, Semberije, suočavaće publiku sa samom sobom, baviti se lokalnim i univerzalnim temama, ali biti i škola za narod – obrazovati ga i razveseljavati – naglasio je Mlađenović.
Prva predstava Gradskog pozorišta „Semberija“ – „Komedija ometena u razvoju“, po tekstu Milivoja Mlađenovića i u režiji Dušana Tuzlančića, biće premijerno izvedena u četvrtak, 6. februara, sa početkom u 20.00 časova.
U predstavi igraju Ivan Petrović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Mirna Jovanović, Mihailo Maksimović, Marija Novaković i Dušan Ranković.
Tekst predstave rađen je po motivima satiričnih romana Fransoa Rablea, „Gargantua“ i „Pantagruel“.