Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Ledena čarolija do kraja februara



Ljubitelji klizanja u Bijeljini od sredine januara imaju priliku da uz društvo i muziku uživaju na gradskom klizalištu, a ako vremenske prilike dozvole i temperature ne budu iznad prosjeka za ovo doba godine, klizalište će biti otvoreno do kraja februara – najavio je zamjenik gradonačelnika Predrag Jović.
- Gradska uprava se potrudila da ova zima u Bijeljini bude puna događaja koji su  atraktivni svim uzrastima. Osim novogodišnjih koncerata, u Bijeljini je postavljeno i klizalište koje nije moglo biti ranije postavljeno zbog montirane bine. Firma iz Banja Luke, koja je dobila dozvolu za korišćenje Trga i postavljanje klizališta, zadovoljna je posjetom i bojem klizača tokom dana – istakao je Jović.


Zbog visokih temperatura krajem januara, održavanje leda u dobrom stanju je znatno povećalo potrošnju eletrične energije.
- Vlasnik klizališta zbog visokih temperatura troši mnogo električne energije. Dogovorili smo se da će Gradska uprava u slučaju velikih troškova pomoći oko visokih računa. Bitno je da su građani zadovoljni i nadamo se da će ovo postati tradicija. U planu nam je da od sljedeće godine imamo i klizalište u parku kao što ga ima Novi Sad i Beograd i nadam se da ćemo uspjeti postići dogovor oko toga sa firmom koja uskoro dolazi u Bijeljinu. Građanima poručujem da dođu na klizalište i uživaju do kraja februara, a ako vrijeme bude poslužilo, možda klizalište produžimo i u martu – dodao je Jović.
Ukoliko nemate vlastite klizaljke, jedan sat klizanja košta 4 KM, a cijena klizanja po satu je 3 KM sa vlastitim klizaljkama. Cjelodnevni boravak košta 5 KM ako posjedujete svoje klizaljke, sa iznajmljenim klizaljkama je 6 KM. Iznajmljivanje pomagala „Pingvin“ za mlade i neiskusne klizače košta 1 KM.