Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počelo raščišćavanje terena na lokaciji stare Željezničke stanice


foto: NoviGlas
  
Nakon dugogodišnjih aktivnosti Gradske uprave Grada Bijeljina u vezi sa izmještanjem Autobuske stanice iz gradskog jezgra, stekli su se uslovi za izgradnju novog objekta na lokaciji stare Željezničke stanice, izjavio je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Predrag Petričević.
On je na pres-konferenciji u Gradskoj upravi istakao da je Grad Bijeljina riješio imovinska pitanja za šest stambenih objekata i jedno stovarište, odnosno, da je Stambeno-komunalno odjeljenje počelo rušenje zgrade Željezničke stanice i raščišćavanje terena.

- Nova Autobuska stanica biće izgrađena na površini od 11.000 kvadratnih metara. Na ovom prostoru planirani su svi prateći sadržaji - peroni, parking, mjesta za taksiste, stanična zgrada i drugi objekti. Direkciji za razvoj i izgradnju grada predali smo nalog da izradi glavni projekat, i tek nakon njegovog završetka znaćemo koliko će izgradnja koštati - naveo je Petričević.

On je istakao da bi izgradnja nove autobuske stanice, s obzirom na to da je priprema tehničke dokumentacije u toku, trebalo da počne naredne godine.

- Autobuska stanica u centru grada nastaviće sa radom, a vjerovatno će u periodu koji predstoji biti obavljeni razgovori sa vlasnicima o prelasku na novu lokaciju. Na snazi je Regulacioni plan zone Centar i postoji mogućnost da tu bude izgrađen poslovni objekat sa javnom garažom, čime će, pored izmještanja autobuskog saobraćaja, dodatno biti smanjene gužve u centru grada - naglasio je Petričević.

Vlada Republike Srpske nedavno je donijela odluku da zemljište kod stare Željezničke stanice u Bijeljini bude sa Republike Srpske preneseno na upravljanje Gradu, a prostornom dokumentacijom predviđeno je da na tom mjestu bude izgrađena nova Autobuska stanica.