Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dječija nedelja - gradonačelnik Mićić posjetio vrtić na Ledincima



Bijeljinski vrtići od 7. do 13. oktobra obilježavaju Međunarodnu nedjelju djeteta koja ima za cilj da usmjeri pažnju odraslih na važnost poštovanja dječijih prava bez diskriminacije, uz poštovanje principa najboljeg interesa djeteta. Tim povodom, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je mališane iz vrtića "Čika Jova Zmaj - Plavi čuperak" na Ledinicima.
- Gradska uprava, kao i do sada, aktivno učestvuje u obilježavanju Međunarodne nedjelje djeteta, ali onim što činimo za mališane predškolskog uzrasta pokazujemo da smo tu za njih tokom cijele godine, ne samo ove nedjelje - istakao je gradonačelnik Mićić.


On je podsjetio da je Grad u ovom kvartu prije godinu dana izgradio novi objekat vrijednosti 3.100.000 KM u okviru kojeg se, pored petorazrednog područnog odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“, nalazi i područno odjeljenje Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj - Plavi čuperak". Nakon otvaranja, Vrtić na Ledincima je radio u dvije opremljene sobe u kojima je boravio 51 mališan. Od  1. oktobra ove godine vrtić radi u još dvije sobe, čime je „Plavi čuperak“ počeo da radi punim kapacitetom.
- Objekat je izgrađen po najvišim standardima, a djeca borave u odličnim uslovima i ovim projektom smo ne samo ovoj djeci dali dobar prostor za učenje i zdravije odrastanje, nego smo i uljepšali ovaj dio grada – ocijenio je gradonačelnik Mićić.
Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović izrazio je zadovoljstvo što ova javna ustanova radi punim kapacitetom u pet objekata. Tri objekta „Čika Jove Zmaja“ su na urbanom području, a dva u seoskim mjesnim zajednicama - u Dvorovima i u Novom Naselju u Janji.
- Naporima Gradske uprave, u novom objektu koji je građen namjenski za djecu predškolskog uzrasta, od oktobra smo opremili još dvije sobe, tako da danas u „Plavom čuperku“ boravi 71 dijete, a razvrstani su po uzrastima u grupe - mlađa jaslička grupa, starija jaslička grupa, mlađa vrtićka grupa i srednja vrtićka grupa - dodao je Vujanović.
JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ pohađa 520 djece, a Međunarodnu nedjelju djeteta koja ove godine nosi slogan „Moja nedjelja - moja godina“ obilježiće nizom aktivnosti u kojima će, pored djece i vaspitača, učestvovati i roditelji.