Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Humanost, uštipci i zabava na Trgu 6. oktobra



Uštipak podsjeća ne mnogo toga - djetinjstvo, baku, pekmez, pavlaku... Recepata za spremanje uštipaka ima mnogo, a svaka kuća ima neku svoju tajnu dobrog uštipka: nekoliko kapi rakije da ne budu masni, jogurt kao glavni sastojak, svježi ili suvi kvasac... Kakav god bio, uštipak ne možete da ne volite. Uštipak je specijalitet sa stotinu lica, od priloga zavisi hoće li biti slani ili slatki. Od ovog oktobra, uštipak će da podsjeća i na „Uštipkovanje“ – novi događaj u Bijeljini koji će biti posvećen ovom jednostavnom, ali slasnom parčetu tijesta.
„Uštipkovanje“ posle „Trke Deda Mrazova“ i „Avanture šarenog jajeta“, sprema D.o.o. „Zimsko selo“. Druženje sa uštipcima kao povodom je zakazano za nedelju 6. oktobra u 16.00 časova na Gradskom trgu. Kao i prethodni događaji koje je organizovalo „Zimsko selo“, i ovaj će biti prije svega, humanitarnog karaktera. Doniranjem dvije konvertibilne marke, posjetioci će dobiti porciju uštipaka uz jedan od mnogobrojnih slatkih i slanih priloga po izboru.
- Dok uštipkujete, dobru atmosferu podgrijaće fleš mob, kome ćete naravno moći da se pridružite, a za štimung će se pobrinuti i Orkestar harmonika iz Ugljevika. Novac prikupljen tokom „Uštipkovanja“ namijenjen je za liječenje Nikole Grabovičkića. Na kraju druženja biće objavljeno koliko uštipaka je napravljeno i novca prikupljeno – najavljuju organizatori.