Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Inkluzivna česma u Gradskom parku - poklon Rotarija Bijeljini



Na Dan Grada u Gradskom parku svečano je predata na upotrebu česma čiju izgradnju je finasirao Rotari klub Bijeljina uz podršku austrijskih rotarijanaca, Gradske uprave i javnih i privatnih preduzeća iz Bijeljine. Nova gradska česma ima pristup za djecu, odrasle, osobe sa posebnim potrebama, ali i kućne ljubimce, kao i integrisan sistem za prečišćavanje vode.
Česmu su svečano predali na upotrebu gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Rotari kluba Bijeljina Zoran Perić i guverner Rotari distrikta 1910 u južnoj Austriji, kojem pripadaju i rotari klubovi iz BiH, Melita Beker-Unger.


- Rotari klubovi njeguju prijateljstvo između članova, ali realizuju i značajne, manje ili veće, društveno korisne projekte. U tom smislu Rotari klub Bijeljina je uzor drugim klubovima u regionu - naglasila je  Bekerova.
Zoran Perić je istakao da su članovi Rotari kluba Bijeljina ponosni što je realizovan projekat, vrijedan nepunih 40.000 konvertibilnih maraka, koji će biti od koristi svim Bijeljincima.
- Česma u Gradskom parku biće mjesto gdje će sugrađani moći da se osvježe i odmore, a posebno nam je drago što je česma inkluzivna, odnosno, prilagođena svim korisnicima, uključujući ljude s invaliditetom, djecu, čak i kućne ljubimce - poručio je Perić.
Gradonačelnik Mićić se zahvalio Rotari klubu za pomoć na izgradnji ove česme, koja čini park još ljepšim i prijatnijim mjestom za boravak i najavio da će biti nastavljeno uređenje najveće bijeljinnske zelene oaze.
- Ova česma je samo uvod u značajne radove na uređenju parka koji će ponovo predstavljati ostrvo mira i odmora za sve sugrađane, ali i mjesto gdje se sugrađani mogu baviti sportom ili dovesti svoje mališane da se igraju. U tom cilju, izvršićemo rekonstrukciju staza, a u skladu sa željama sugrađana, koji su se putem anketiranja izjašnjavali o sadržajima potrebnim Gradu, igradićemo teretanu na otvorenom - najavio je Mićić.
On je dodao da je u planu postavljanje i jedne česme na Gradskom trgu, a da je dugoročni cilj izmještanje saobraćaja iz centra grada, koji će predstavljati pješačku zonu, kao i da je na obije lokacije predviđeno postavljanje javnih toaleta.