Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Na 29. sjednici odbornici o rebalansu budžeta



Na 29. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina na čijem dvenom redu je 17 tačaka, odbornici će prvo raspravljati o rebalansu budžeta za 2019. godinu, a predsjednik Skupštine Slaviša Marković je podsjetio da je prethodno dobijena saglasnost resornog ministarstva, odnosno, da je obavljena javna rasprava.
- Budžet je povećan za devet miliona konvertibilnih maraka, odnosno, sedam miliona kreditnih sredstava i dva miliona koje očekujemo na osnovu povećanih prihoda od rente – istakao je Marković.Odbornici će razmatrati i Prijedlog odluke o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi provođenja postupka eksproprijacije u svrhu izgradnje javne garažeMarković je pojasnio da je da se u toku godine počne sa realizacijom ovog značajnog projekta i izrazio očekivanje da će biti završen iduće godine.
Između tačaka dnevnog reda izdvajaju se i Prijedlog odluke o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi sprovođenja eksproprijacije u svrhu izgradnje istočne tribine i pomoćnih terena u okviru kompleksa Gradskog stadiona, Prijedlog odluke o stambenom zbrinjavanju osoba koje se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji kroz implementaciju projekta „Integrisani program podrške za reintegraciju povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji - faza tri“, Prijedlog izmjene programa korišćenja sredstava prikupljenih na računu posebnih namjena po osnovu prihoda od boravišne takse za 2019. godinu, Informacija o realizaciji proljećne sjetve u 2019. godini i pripremama za žetvu strnih žita, informacije o stanju zaposlenosti, odnosno, nezaposlenosti na području Grada, kao i Dokument „Omladinska politika grada Bijeljina 2019-2023. godina“.
Predsjednik Skupštine je najavio da će prije ljetne pauze odbornici održati još jednu sjednicu u julu, kada bi trebalo da se usaglase prijedlozi za godišnja gradska priznanja koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana Grada 24. septembra.