Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoreno pismo srpskom članu Predsjedništva BiH za podršku FK "Radnik"



Nakon finasijske pomoći koju je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao za FK "Borac" iz Banja Luke i najave pomoći za FK "Radnik" iz Bijeljine, koji će ove godine izaći na evropsku fudbalsku scenu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine FK "Radnik" Predrag Jović uputili su srpskom članu Predsjedništva BiH otvoreno pismo sljedećeg sadržaja:

Poštovani gospodine Dodik,
Fudbalski klub „Radnik“ iz Bijeljine ove godine se po drugi put u svojoj istoriji izborio za nastup na evropskoj fudbalskoj sceni i nastupaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je značajan uspjeh za sport u Gradu Bijeljina, ali i za cijelu Republiku Srpsku.
Za funkcionisanje kluba poput „Radnika“, a pogotovo za učešće u evropskim fudbalskim takmičenjima, potrebna su znatna sredstva, kojima ovaj klub ne raspolaže u dovoljnoj mjeri i pored finansijske podrške Grada Bijeljina.
Zato se nadamo da ćete, u skladu sa najavom, koju ste nedavno dali na konferenciji za medije u FK „Borac“, razmotriti mogućnosti za pomoć Fudbalskom klubu „Radnik“.
 Inače, u fudbalskoj Premijer ligi BiH, pored „Radnika“ nastupaju i FK „Zvijezda 09“ i Ženski fudbalski klub „Radnik“, a u istom rangu takmičenja nastupa i Odbojkaški klub „Radnik“.
Ove godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope „Radnik“ će biti domaćin na „Borčevom“ stadionu u Banjaluci. Da bi u Bijeljini mogli kao domaćini da igramo utakmice u nekom od narednih evropskih takmičenja, Grad Bijeljina će ove godine finansirati postavljanje reflektora na Gradski stadion, a u planu je i izgradnja istočne tribine i terena sa vještačkom travom.
Pozivamo Vas da u narednom periodu još jednom posjetite Bijeljinu kako bi Vam u našem Gradu predstavili sportske kapacitete, planirana ulaganja u ovaj sektor, kao i potrebe bijeljinskog sporta.
 
S poštovanjem,
  
 PREDSJEDNIK SKUPŠTINE                                GRADONAČELNIK BIJELjINE
  FK „RADNIK“    
 Predrag Jović                                                           Mićo Mićić