Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Druženje bez granica



​Preko 400 osnovaca učestvovalo je, 25. maja 2019. godine, u sportsko-zabavnoj manifestaciji „Jafa igre bez granica”, koju je u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić” pratilo više od 500 posjetilaca.
U četvorosatnoj zabavi, predvođeni kapitenima, mališani u četiri uzrasne grupe takmičili su se u pet zabavnih disciplina pokazujući spretnost, brzinu i sklonost timskom radu.
Koordinator projekta Željka Gajić, naglasila je da su učešćem u Igrama djeca kroz zabavu i igru promovisala sport, fizičku aktivnosti i zdrav način života.
  - Zdravlje djece je prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje i da se na zabavan način promoviše sport i timski rad. Prezadovoljni smo atmosferom koja je vladala u toku Igara, kao i domaćinima i sponzorima iz Bijeljine, koji su zajedno sa nama učinili ovaj dan nezaboravnim za sve građane Bijeljine - istakla je Gajićeva.


Pozdravljajući učesnike i njihovu podršku sa tribina, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Mitrić, otvorio je Igre i zahvalio se djeci i roditeljima što su odlučili da vikend provedu sportski i u dobroj zabavi.
- Osnovna ideja ovog događaja je druženje i razvijanje timskog duha, pobjeda nije glavni cilj. Igre su uspjele ako svi mališani odu kućama zadovoljni i nasmijani - dodao je Mitrić.
Takmičarski dio programa su uljepšala djeca iz Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima „Nada“ iz Bijeljine. Njima je doniran dio sredstava obezbijeđen od strane sponzora i organizatora manifestacije.
Pored zabavnih takmičarskih igara, učesnici i njihovi vatreni navijači su uživali u revijalnom dijelu programa - sjajnom nastupu balerina plesnog studija "Olena" i brojnim kreativnim radionicama u slatkom i osvježavajućem kutku, koji su pripemili sponzori Igara.
Atmosferu je do usijanja doveo je sportski ples svih prisutnih u sali, nakon čega su proglašeni pobjednici i dodjeljene bogate nagrade po kategorijama, a utješne paketiće su dobili svi prijavljeni takmičari.