Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Semberija proslavlja Vaskrs


Semberija slavi Vaskrs

Pored tradicionalnog proslavljanja Vaskrsa na prazničnim liturgijama koje su služene u svim hramovima u Gradu Bijeljina, odnosno, u krugu porodice i prijatelja, Semberci su i ove godine iskoristili lijepo vrijeme da jedni drugima čestitaju najradosniji hrišćanski praznik i da se druže na gradskom Trgu. Na platou ispred Centra za kulturu je, već po tradiciji, održana Jajarijada na kojoj je održano takmičenje u kucanju jajima i izabrano najljepše vaskršnje jaje, a političke stranke su sugrađanima dijelile prigodne poklone.
Za najljepše oslikano jaje u Bijeljini ove godine je proglašen rad Aleksandra Kešelj, a u borbi za najtvrđe vaskršnje jaje pobijedila je Tamara Vasiljević.


Na platou ispred Centra za kulturu sa sugrađanima je bio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je poželio da Semberiji u ovoj godini sve bude zdravo, veselo i lijepo kao ovaj dan, a da narod i država gledaju i idu unaprijed.
Tucijada je održana i pored Lovačkog doma i jedinstvenog spomenika vaskršnjem jajetu u Suvom Polju. Ovogodišnji prvak u Suvom Polju je bila Marija Vidić, drugo mjesto je osvojio Rade Mirković iz Mezgraje, a trećeplasirani je bio Milenko Arsenović.