Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Proglašeni najbolji na Danima komedije



„Generalna proba samoubistva“ beogradskog „Zvezdara teatra“ je najbolja predstava, a Sloboda Mićalović i Branimir Brstina su najbolji glumci osamnaestih „Dana komdije“, ocijenio je stručni žiri koji su činili mr Dejan Janković iz Beograda, Aleksandar Stankić iz Bijeljine i Gavrilo Jovanović iz Bijeljine.
Brstina je glumio čak četiri uloge u „Generalnoj probi samoubistva“ i oduševio je ne samo žiri, nego i bijeljinsku publiku. On  je naveo da je u Bijeljini gostovao nekoliko puta, a da ovu predstavu vole i igraju je već 10 godina. 
- Komad Dušana Kovačevića je izuzetno pametno napisan i zanimljiv. Mislim da je ovo i dan-danas aktuelno tumačenje života u kojem svi živimo i stradamo - istakao je Brstina pred početak predstave. 
Sloboda Mićalović je igrala u predstavi „Šećer je sitan, osim kada je kocka“, a istakla je da se lijepo i srećno osjeća glumeći ovu ulogu, te da joj mnogo znači što je dio pozorišne trupe „Tetar na brdu“. 
- Ovo je prva nagrada našeg novog pozorišta i zbog toga sam posebno ponosna - navela je Sloboda Mićalović.
Nagrade su dodijeljene poslednjeg festivalskog takmičarskog dana, a šestog dana, bijeljinsko pozorište „Maslačak“ revijalno je igralo predstavu „Državni lopov“ i pobralo ne samo aplauze, nego i dobre kritike iz publike.