Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Slike Natalije Cimeše u Galeriji



U Galeriji Centra za kulturu postavljena je izložba slika Natalije Cimeše, koja je u rodnom gradu prethodni put izlagala 2009. godine.
Radni naslov ove izložbe je „Igra“, a središnji dio izložbe su slike iz ciklusa „Plesači“.
- Ovo je moja treća izložba u Bijeljini, a zanimljivo je da se održavaju na svakih sedam godina. Prvi put izlažem portret Ace modela, koji sam naslikala na početku treće godine akademije i koji mi je posebno drag - navela je Cimeša.
Autorka je istakla da trenutno stvara u rodnoj Bijeljini i slika serije portreta, ljude oko sebe, što je tema kojoj se godinama vraća. 
- Radoholičar sam, povod za sliku pronalazim u svemu. Ne priznajem inspiraciju, već je smatram izgovorom za nerad. Mali grad apsolutno nije prepreka da čovjek dosegne svjetsku slavu, jer ne postoji provincija, nego samo provincijalni mentalitet. Umjetnost je ili svjetska ili nije umjetnost - smatra Cimeša, koja je među rijetkim umjetnicima u regionu koja radi i mozaike od komadića mermera, granita, poludragog kamenja i kristala, a jedan od njenih mozaika, sa likom Svetog Pantelejmona, krasi glavni ulaz u bijeljinski hram posvećen ovom svetitelju.
Natalija Cimeša rođena je 1972. godine u Bijeljini, Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Trebinju u klasi profesora Milorada Ćorovića, a izlagala je na više od 120 samostalnih i zajedničkih izložbi u svijetu.
Njena djela su poznata i nalaze se u zbirkama širom BiH, a ima ih i Evropi, u Americi i Australiji. Vlasnici djela su pojedinci, mnogobrojne galerije i fondacije,kao i vjerske institucije i ambasade širom svijeta.
Izložba će biti postavljena do 20. marta ove godine.