Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Miloš Ćulibrk najbolji sportista u 2018. godini



Najuspješniji sportista Grada Bijeljina u 2018. godini je odbojkaš „Radnika“ Miloš Ćulibrk, odlučio je žiri 42. Izbora sportiste Bijeljine u organizaciji „Semberskih novina“.
- Zahvalan sam saigračima, treneru, kao i porodici koja mi je velika podrška sve ove godine bavljenja sportom. Ovo priznanje će mi biti podstrek da još više treniram i da se trudim da postižem još bolje rezultate – istakao je Ćulibrk prilikom večerašnje dodjele priznanja.Drugo i treće mjesto zaslužile su Valentina Šakotić iz Ženskog fudbalskog kluba „Radnik“ i Nikolina Gluhović iz Džudo kluba „Panteri“. Za najboljeg sportistu sa invaliditetom izabran je Pero Savić, član Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“.
Za najbolju mušku i žensku ekipu proglašeni su klubovi iz „Radnikove“ porodice – Odbojkaški klub i Ženski fudbalski klub, a Obrenko Miljković za najboljeg sportskog radnika, Miomir Trifković za najboljeg pedagoga fizičke kulture i Mladen Žižović za najboljeg trenera. Najuspješniji mladi sportisti u 2018. godini bili su Lana Benović iz Atletskog kluba „Akademac“ i tekvondoista „Sokola“ Žiko Simeunović.


Priznanje najboljem sportisti uručio je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora za izbor sportiste godine.
- U Strategiji razvoja Grad Bijeljina se opredijelio da nastavi sa ulaganjima u razvoj sporta, jer vjerujemo da je bavljenje sportom jedan od prvih preduslova za zdravo stanovništvo, ali i jer su sportisti odlični ambasadori naše lokalne zajednice. Pred nama su projekti obnove Sokolskog doma, sportske sale u Račanskoj ulici, a u fazi smo i izrade projekta za novu Gradsku sportsku dvoranu u kojoj će biti mjesta za nekoliko hiljada gledalaca – najavio je Marković, podsjećajući da je u 2018. godini izdvojeno skoro dva miliona konvertibilnih maraka za sportske kolektive i investicije u sportu.
Među deset najboljih sportista u Bijeljini za 2018. godinu su i Jelena Tomić iz Šahovskog kluba „Dvorovi“, Mladen Lučić – fudbaler FK „Radnik“, Mladen Stevanović iz Rukometnog kluba „Bijeljina“, Radenko Tomić iz Bokserskog kluba „Radnik“, Slavoljub Budeša, kik-bokser „Pantera“, Bojana Milošević – rukometašica ŽRK „Radnik“ i Damjan Krajišnik – fudbaler FK „Zvijezda 09“.
Tradicija izbora najuspješnijih sportista godine u Bijeljini započeta je davne 1976. godine, kada je za prvog najboljeg sportistu proglašen legendarni fudbaler „Radnika“ Nail Sobo.